MKB Deal congres maakindustrie

< Terug naar overzicht
12 april 2022

MKB Deal congres maakindustrie

0 Leestijd: 3 minuten
Innovatieve netwerken en duurzame samenwerkingen. Hierover gaat het tijdens de Netwerkbijeenkomst Toekomstbestendige Maakindustrie op 12 september 2022. TechnoHUB, MAKE Center en MakerSpace nodigen u van harte uit om gezamenlijk onderwijs en technisch talent in de regio (nog) beter te verbinden aan bedrijfsleven en arbeidsmarkt. Met nieuw opgedane kennis en contacten versnellen en versterken we regionale samenwerking tussen onderwijsinstellingen, bedrijven en overheden.

“Ondernemers zijn het meest geïnteresseerd in de innovatieve kennis die publiek-private samenwerking oplevert. In Woerden, Nieuwegein en Mijdrecht weten ze inmiddels uit ervaring hoe ze op dat gebied van toegevoegde waarde kunnen zijn voor het mkb.”– Pieter Moerman, programmaleider Katapult.

Onderwijs en bedrijfsleven zoeken elkaar steeds vaker op om de kloof te verkleinen en zo te zorgen voor een betere aansluiting tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Regionale overheden jagen deze ontwikkeling aan. Zo ontstaan in allerlei sectoren publiek-private samenwerkingen (PPS). Een succesvolle PPS is constructief en duurzaam, waarbij van alle kanten wordt gekeken naar de lange termijn. Kijkend naar de huidige arbeidsmarkt en de ambities met betrekking tot o.a. energietransitie, woningbouw en digitalisering, zien we dat wij als samenleving keihard technische vakmensen nodig hebben. Van loodgieter tot elektricien en metaalbewerker.

In Utrecht zijn de laatste 2 jaar drie initiatieven ontstaan: TechnoHUB in Woerden en MakerSpace in Mijdrecht voor techniekoriëntatie voor met name jongeren en MAKE Center in Nieuwegein voor mbo(+) opleidingen. Hoewel pas net opgestart, zien wij nu al de eerste resultaten. Deze willen wij graag met u delen, om te laten zien hoe ook u als bedrijf, onderwijsinstelling, brancheorganisatie en belanghebbenden hier de vruchten van kunt plukken. Dit doen wij door personen die hiermee zijn gestart te laten vertellen over hun ervaringen. Waar liepen zij tegenaan en wat heeft het opgeleverd in geld, tijd en energie? Wat zijn hun ambities voor de toekomst en hun toekomstverwachtingen? Provincie Utrecht faciliteert en stimuleert deze initiatieven en nodigt u uit hierbij aan te sluiten!

“Van techniekdagen naar mkb-deal, van promoten tot actief opleiden in de techniek, deze samenwerking maakt het mogelijk!”– Paul Oosterlaken, directeur Kiremko BV.

Datum: 12 september 2022
Locatie: TechnoHUB, Industrieweg 2b, Woerden

Programma wordt later bekend gemaakt.

Geen reacties
Er zijn nog geen reacties, wil jij de eerste plaatsen?
Reageer

Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Bericht

Hoe kunnen we je helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

MIS NIETS!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief