Voordat je je aanmeldt

Een goede voorbereiding is het halve werk

Wat fijn dat jij je wilt inschrijven voor een opleiding bij MAKE Center! We zullen je uitgebreid vertellen hoe de aanmelding verloopt. Om je aan te melden voor een opleiding bij het MAKE Center doorloop je de volgende stappen:

Stap 1 – Vul het aanmeldformulier in
Stap 2 – Maak kennis met het MAKE Center
Stap 3 – Vind een leerbedrijf
Stap 4 – Haal je studiematerialen op

Je inschrijving is definitief wanneer je alle stappen van het aanmeldproces hebt doorlopen.

Stap 1 – Vul het aanmeldformulier in

Via een aanmeld button op onze website schrijf jij je gemakkelijk in voor de opleiding die jij wilt volgen. Ga je aan de slag met de inschrijving? Zorg dan dat je de volgende gegevens bij de hand hebt:

  • Een DigiD (heb je die nog niet? https://www.digid.nl/digid-aanvragen-activeren/)
  • burgerservicenummer
  • NAW-gegevens
  • NAW-gegevens (van één van je ouders of verzorgers wanneer je onder de 18 jaar bent)
  • start- en einddatum van je vooropleiding
  • NAW-gegevens van je leerbedrijf (heb je nog geen leerbedrijf, dan hoef je hier niks in te vullen).

Om je in te schrijven bij MAKE Center selecteer je bij Leerweg ‘BBL’ en bij Gewenste opleiding selecteer je een opleiding waar ‘MAKE’ achter staat.

Wanneer je het inschrijfformulier hebt verzonden, ontvang je per mail een bevestiging van jouw inschrijving. Ontvang je geen bevestiging per email? Neem dan telefonisch contact met ons op via 030 – 285 28 88.

Je staat nu voorlopig ingeschreven voor de opleiding van jouw keuze. Er wordt snel contact met je opgenomen om de volgende stappen van het aanmeldproces in te plannen.

LET OP: MAKE Center is een initiatief tussen OBM Midden Nederland en ROC Midden Nederland. De aanmelding verloopt via het ROC, daarom wordt je tijdens de aanmelding naar de omgeving van het ROC verwezen.

Stap 2 – Maak kennis met het MAKE Center

Na de inschrijving via de website ontvang je een uitnodiging voor een kennismaking met een docent en een accountmanager. Deze ontmoeting vindt plaats op het MAKE Center.
Bij binnenkomst wordt er eerst een foto van je gemaakt voor in onze systemen. Ook worden er kopieën gemaakt van de missende documenten (ID-bewijs, diploma, cijferlijst, etc.).

Het gesprek is een echte kennismaking waarbij jij vertelt over wie je bent. De docent en de accountmanager vertellen je alles over het MAKE Center, de opleiding en wat jij de komende jaren kunt verwachten. Ook wordt er doorgenomen of je al een leerwerkplek hebt gevonden of dat je hulp nodig hebt bij je zoektocht. Tot slot pas je de kleding en de schoenen zodat wij de juiste maat voor je kunnen bestellen.

Stap 3 – Vind een leerbedrijf met ondersteuning van MAKE Center

Heb jij nog geen leerbedrijf gevonden? Dan ga je samen met ons aan de slag om een leerbedrijf te vinden waar jij tijdens de opleiding gaat werken. Het bedrijf waar jij aan de slag gaat, moet een erkend leerbedrijf zijn. Dat betekent dat het bedrijf goedgekeurd is door het SBB om jou tijdens de opleiding te begeleiden. Op stagemarkt.nl kun je kijken of het bedrijf waar jij graag aan de slag wilt een erkend leerbedrijf is. Vul de naam van het bedrijf in en klik op het vergrootglas. Heeft jouw bedrijf een groen vinkje voor zijn naam? Dan kan je daar direct aan de slag.

Uiteraard hoef je deze zoektocht niet alleen te doen en helpen wij je graag wanneer jij dat wilt. De accountmanager biedt jou de nodige ondersteuning voor het vinden van een erkend leerbedrijf. Tijdens deze zoektocht wordt er niet alleen gekeken of het bedrijf geschikt is, maar worden ook jouw wensen meegenomen voor een leuke en goede leerwerkplek.
Lees alles over een leerwerkplek.

Stap 4 – Haal je studiematerialen op

Alle noodzakelijke studiematerialen zoals je boeken worden voordat je opleiding begint bij je thuis afgeleverd. Een week voordat je daadwerkelijk start, kom je 1 dag naar het MAKE Center om kennis te maken met het center, jouw studiegenoten en de docenten. Tijdens deze dag krijg je ook de (beschermende) kleding en schoenen die je tijdens je studie in de praktijk draagt.

Meld je aan voor een opleiding in de metaal!

LET OP: MAKE Center is een initiatief tussen OBM Midden Nederland en ROC Midden Nederland. De aanmelding verloopt via het ROC, daarom word je tijdens de aanmelding naar de omgeving van het ROC verwezen.

Background
Meer weten over onze opleidingen?
Bekijk hier ons opleidingsaanbod

Bericht

Hoe kunnen we je helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

MIS NIETS!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief