Leerbedrijf worden

Wij zorgen voor de leerling én de opleiding

 

Door leerlingen op te leiden investeer je in de toekomst van jullie metaalbedrijf. Wij zijn altijd op zoek naar gedreven bedrijven die willen investeren in een leerwerkplek. Staan jullie ervoor open om een leerling op te leiden tot een vakspecialist? Meld jullie bedrijf dan nu aan als leerbedrijf. Wij helpen jullie vervolgens met het vinden van de juiste leerling en bieden de opleiding.
Benieuwd naar welke bedrijven uit jullie regio al leerbedrijf zijn? Neem dan een kijkje op de stagemarkt.nl om te kijken welke bedrijven jullie al voorgingen.

Alle voordelen van een leerling vanuit het MAKE Center zetten wij voor jullie op een rij:

Werving

Wij geven veel voorlichting aan jongeren op het voortgezet onderwijs. Wij staan op ruim 50 open avonden, scholen, markten, beurzen om voorlichting te geven en om de techniek te promoten, zodat jongeren een goed beeld krijgen van het werk in de maakindustrie. Dit doen we door middel van jongeren dingen te laten zien en te ervaren.

De keuze die jongeren maken hangt immers sterk af van de beeldvorming. Wij geven jongeren en hun ouders een reëel beeld.  En we vertellen ze over het mooie werk, het vakmanschap en over de grote beroepskansen en ontwikkelingsmogelijkheden.

Door COVID-19 zijn wij momenteel gebonden aan online activiteiten. Via o.a. webinars en social media kanalen benaderen wij de jongeren om ze alsnog een zo goed mogelijk beeld van de metaalbranche te kunnen geven.

Een leerling op maat

Voordat wij een leerling aan jullie voorstellen, praten wij uitgebreid met de jongeren over o.a. hun interesses. Ook spreken we hun ouders, de decaan en eventueel eerdere werkgevers. We brengen in kaart wie ze zijn, wat ze kunnen en wat hun ontwikkelingsmogelijkheden zijn.

Uiteraard nemen wij ook de tijd om jullie (bedrijf) te leren kennen, zodat we een goed beeld kunnen vormen van wat jullie zoeken. Met al deze informatie zoeken wij de juiste match voor jullie bedrijf. Zo krijgen jullie alleen leerlingen voorgesteld die echt bij jullie bedrijf passen.

Bespaar tijd en geld met de begeleiding van jullie leerling

Afhankelijk van de opleiding gaat jullie leerling 1 of 2 dagen per week naar het MAKE Center.
Is jullie leerling 2 dagen per week op het MAKE Center, dan krijgt hij of zij lessen waar zij de basisvaardigheden van het vak leren. Deze lessen bestaan uit 50% theorie en 50% praktijk. Ze leren te werken met alle apparaten en machines die bij het vak horen. Zo leren de leerlingen hoe je moet lassen, hoe een PLC werkt en/of ze conventioneel verspanen. Doordat jullie leerling op deze manier 3 dagen bij jullie aan het werk is, is de praktijkopleider minder tijd kwijt aan de begeleiding.  Wat jullie leerling op school leert, kan hij of zij meteen toepassen in de praktijk!

Is jullie leerling 1 dag per week op het MAKE Center, dan is hij/zij bij jullie bedrijf meer tijd kwijt aan opdrachten om zo de praktijk aan te kunnen tonen.  Deze opdrachten zijn voornamelijk (delen van) klantopdrachten. Als werkgever hoeven jullie dus geen extra klussen te verzinnen.

Uitgebreide begeleiding door MAKE Center

Jullie krijgen een vaste accountmanager waar jullie met alle vragen over jullie leerling terecht kunnen. Meerdere keren per jaar wordt de ontwikkeling van jullie leerling besproken. Tijdens het voortgangsgesprek wordt besproken hoe de leerling het tijdens de opleiding doet (cijfers/verzuim). En hoe op het werk (aan de hand van het voortgang ontwikkel formulier). De accountmanager schrijft een kort verslag over het gesprek en de eventuele afspraken. Dit gesprek vindt drie of vier keer per jaar plaats. Tussendoor is er soms ook nog contact met de werkgever. Hierdoor wordt de voortgang van jullie leerling duidelijk vastgelegd én worden afspraken gemaakt over de toekomst.

Maak optimaal gebruik van de beschikbare subsidies

De overheid en brancheorganisaties stellen subsidies beschikbaar zodat het voor jullie nog interessanter wordt om een leerling in dienst te nemen. Wij zetten de beschikbare subsidies op een rij:

Jullie krijgen van ons uitgebreide informatie over de subsidies waar jullie aanspraak op kunnen maken. Onze accountmanagers informeren jullie graag wat de mogelijkheden zijn!

Oefen invloed uit op de inhoud van het onderwijs

Inmiddels zijn ruim 300 metaalbedrijven bij MAKE Center aangesloten. Wij zijn voortdurend in gesprek met deze bedrijven. Zo weten wij wat er speelt en waar behoefte aan is. Op basis hiervan maken wij plannen voor het metaalonderwijs van de toekomst. Wij werken nauw samen met de Metaalunie, OOM en A+O Metalektro.

Aan welke eisen moet mijn bedrijf voldoen?

Om een leerling te begeleiden, moeten jullie aan verschillende eisen voldoen:

  • jullie bedrijf moet een erkend leerbedrijf zijn voor de desbetreffende opleiding. Zijn jullie nog geen erkend leerbedrijf, vraag dan een erkenning aan bij het SBB;
  • jullie stellen een praktijkopleider ter beschikking. Dit is één van uw medewerkers, vaak een voorman;

Willen jullie ook:

  • leerlingen in dienst die echt bij jullie bedrijf passen?
  • tijd én geld besparen op de begeleiding van jullie leerlingen?
  • altijd een vast contactpersoon?
  • optimaal gebruik maken van de beschikbare subsidies?
  • invloed uitoefenen op de inhoud van het onderwijs?
  • word dan een leerbedrijf en investeer in een toekomst in de metaal!

Ik meld me aan als leerbedrijf

Laat je gegevens achter en wij nemen snel contact met je op om de mogelijkheden door te spreken.

Background
Word partner van MAKE!
Bekijk de mogelijkheden
Meer informatie

MIS NIETS!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief