Leerbedrijf worden

Wij zorgen voor de student én de opleiding

Door studenten op te leiden investeer je in de toekomst van jullie metaalbedrijf. Wij zijn altijd op zoek naar gedreven bedrijven die willen investeren in een leerwerkplek. Staan jullie ervoor open om een student op te leiden tot vakspecialist? Meld jullie bedrijf dan nu aan als leerbedrijf. Wij helpen jullie vervolgens met het vinden van de juiste student.

De voordelen van een student vanuit het MAKE Center:

  • altijd een student die echt bij jullie bedrijf past
  • tijd én geld besparen met de begeleiding van jullie student
  • altijd een vast contactpersoon
  • optimaal gebruikmaken van de beschikbare subsidies
  • invloed uitoefenen op de inhoud van het onderwijs

Aan welke eisen moet mijn bedrijf voldoen?

  • het bedrijf moet een erkend leerbedrijf zijn voor de desbetreffende opleiding. Zijn jullie nog geen erkend leerbedrijf, vraag dan een erkenning aan bij het SBB
  • er is een praktijkopleider beschikbaar. Dit is één van uw medewerkers, vaak een voorman.

Werving

Wij geven veel voorlichting aan jongeren in het voortgezet onderwijs. Wij staan op ruim 50 open avonden, scholen, markten, beurzen om voorlichting te geven en om de techniek te promoten, zodat jongeren een goed beeld krijgen van het werk in de maakindustrie. Dit doen we door middel van jongeren dingen te laten zien en te ervaren.

De keuze die jongeren maken hangt immers sterk af van de beeldvorming. Wij geven jongeren en hun ouders een reëel beeld. En we vertellen ze over het mooie werk, het vakmanschap en over de grote beroepskansen en ontwikkelingsmogelijkheden.

Door COVID-19 zijn wij momenteel gebonden aan online activiteiten. Via o.a. webinars en social media kanalen benaderen wij de jongeren om ze alsnog een zo goed mogelijk beeld van de metaalbranche te kunnen geven.

Een student op maat

Voordat wij een student aan jullie voorstellen, praten wij uitgebreid met de jongeren over o.a. hun interesses. Ook spreken wij hun ouders, de decaan en eventuele eerdere werkgevers. Wij brengen in kaart wie ze zijn, wat ze kunnen en wat hun ontwikkelingsmogelijkheden zijn.

Uiteraard nemen wij ook de tijd om jullie (bedrijf) te leren kennen, zodat wij een goed beeld kunnen vormen van wat jullie zoeken. Met al deze informatie zoeken wij de juiste match voor jullie bedrijf. Zo krijgen jullie alleen studenten voorgesteld die echt bij jullie bedrijf passen.

Bespaar tijd en geld met de begeleiding van jullie student

Afhankelijk van de opleiding gaat jullie student 1 of 2 dagen per week naar het MAKE Center. Is jullie student 2 dagen per week op het MAKE Center, dan krijgt diegene lessen waarin de basisvaardigheden van het vak worden geleerd. Deze lessen bestaan uit 50% theorie en 50% praktijk. Er wordt geleerd te werken met alle apparaten en machines die bij het vak horen. Doordat jullie student op deze manier 3 dagen bij jullie aan het werk is, is de praktijkopleider minder tijd kwijt aan de begeleiding. Wat jullie student op school leert, wordt meteen toegepast in de praktijk!

Is jullie student 1 dag per week op het MAKE Center, dan is deze bij jullie bedrijf meer tijd kwijt aan opdrachten om de praktijk aan te kunnen tonen. Deze opdrachten zijn voornamelijk (delen van) klantopdrachten. Als werkgever hoeven jullie dus geen extra klussen te bedenken.

Uitgebreide begeleiding door MAKE Center

Jullie krijgen een vaste accountmanager waar jullie met alle vragen over jullie student en de opleiding terecht kunnen. Meerdere keren per jaar worden de ontwikkeling, cijfers en verzuim van jullie student besproken. De accountmanager schrijft een kort verslag van het gesprek en de eventuele afspraken. Dit gesprek vindt drie of vier keer per jaar plaats. Hierdoor wordt de voortgang van jullie leerling duidelijk vastgelegd én worden afspraken gemaakt over de toekomst.

Maak optimaal gebruik van de beschikbare subsidies

De overheid en brancheorganisaties stellen subsidies beschikbaar, zodat het voor jullie nog interessanter wordt om een student in dienst te nemen. Wij zetten de beschikbare subsidies op een rij:

Jullie krijgen van ons uitgebreide informatie over de subsidies waar jullie aanspraak op kunnen maken. Onze accountmanagers informeren jullie graag over wat de mogelijkheden zijn!

Oefen invloed uit op de inhoud van het onderwijs

Inmiddels zijn ruim 300 metaalbedrijven bij MAKE Center aangesloten. Wij zijn voortdurend in gesprek met deze bedrijven. Zo weten wij wat er speelt en waar behoefte aan is. Op basis hiervan maken wij plannen voor het metaalonderwijs van de toekomst. Wij werken nauw samen met de Metaalunie, OOM en A+O Metalektro.

Benieuwd naar welke bedrijven uit jullie regio al leerbedrijf zijn? Neem dan een kijkje op de stagemarkt.nl om te kijken welke bedrijven jullie voorgingen.


Ik meld me aan als leerbedrijf

Laat je gegevens achter en wij nemen snel contact met je op om de mogelijkheden door te spreken.

Background
Word partner van MAKE center!
Bekijk de mogelijkheden
Meer informatie

MIS NIETS!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief