Voor decanen

Voorlichting begint bij informatie

En dat is precies de reden waarom wij jullie als decanen graag van de juiste informatie willen voorzien. Momenteel is er veel vraag naar goede vakmensen binnen de metaalbranche. Daarom heeft MAKE Center de handen ineengeslagen met het bedrijfsleven om studenten tot de allerbeste vakmensen op te leiden. Wordt jouw leerling daar één van?

MAKE Center biedt diverse mogelijkheden op het gebied van voorlichting. Hieronder vind je een overzicht met wat wij voor jouw school/leerlingen kunnen betekenen:

Rondleiding op het MAKE Center

Wil je graag met een aantal leerlingen het MAKE Center ontdekken? In samenwerking met het ROC Midden Nederland organiseren wij regelmatig rondleidingen of andere kleinschalige activiteiten. Wij laten jullie graag alle mogelijkheden van onze praktijkhal zien. Benieuwd? Klik dan hier voor alle informatie voor een groepsrondleiding!

Plan een groepsrondleiding

Een interactieve gastles in de klas

Bij een gastles laten wij zien welke beroepsmogelijkheden wij bieden binnen de maakindustrie. Wij geven een presentatie, laten filmpjes zien en gaan met de leerlingen in gesprek. Na afloop weten de leerlingen:

  • wat werken in de metaalsector inhoudt
  • wanneer dit bij je past
  • welke opleidingen er mogelijk zijn
  • wat een BBL-opleiding, de combinatie van werken en leren, inhoudt.

Een presentatie tijdens het decanenoverleg/de decanenkring

Een goed advies over een opleiding begint met informatie over wat een beroep inhoudt, wat de opleidingsmogelijkheden zijn en voor wie een beroep geschikt is. De metaalsector is een brede sector vol met beroepskansen voor iedereen. Wij komen graag langs tijdens een decanenoverleg om jullie te informeren over de beroeps- en opleidingsmogelijkheden in de metaalsector.

Een stand van MAKE Center op een opleidingsmarkt of voorlichtingsdag

Wordt er bij jou op school een opleidingsmarkt, voorlichtingsdag, studiekeuzedag of open dag georganiseerd? Wij vertellen leerlingen en hun ouders graag over de beroepsmogelijkheden in de metaalsector. Hiervoor kunnen wij een kleine of grotere stand inrichten, afhankelijk van jullie wensen en de mogelijkheden.

Een bedrijfsbezoek bij een metaalbedrijf bij u in de regio

Wij hebben een groot netwerk van metaalbedrijven. Wij kennen de bedrijven die openstaan voor het bezoek van een groep leerlingen. Als wij jullie wensen weten, brengen wij je met een bedrijf in contact of doen suggesties voor bedrijven. Een bedrijfsbezoek is ook mogelijk voor kleinere groepen, zoals een deel van de klas.

Kennismaking met techniek door middel van een doe-activiteit

Hoe kun je beter kennismaken met metaal en techniek dan door zelf te doen en te ervaren? Deze kennismaking is bedoeld voor 2e, 3e en 4e jaars vmbo-leerlingen. De oriëntatie wordt vaak breed ingestoken. Leerlingen kunnen kennismaken met verschillende sectoren zoals de metaal, bouw, installatie, schilderen, autotechniek, et cetera.


Wil je graag een voorlichting voor jouw school inplannen?

Laat je gegevens achter en wij nemen snel contact met je op om de mogelijkheden door te spreken en een voorlichting in te plannen!

Background
Meer weten over onze opleidingen?
Bekijk hier ons opleidingsaanbod

MIS NIETS!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief