Een opleiding kiezen?

Hoe help ik mijn kind een opleiding kiezen?

 

Een studie kiezen die bij je past valt niet altijd mee. Aanstaande studenten stellen het vaak op prijs als hun familie hierbij een handje helpt. Ben je ouder van een aanstaande student? Je vindt op deze pagina praktische informatie over studiekeuze, studeren en hoe je kunt ondersteunen.

Ga in gesprek!

Welke kwaliteiten, wensen en verwachtingen heeft jouw kind? Door dit goed in kaart te brengen, kunnen jullie gerichter zoeken naar een passende opleiding. Wat vindt jouw kind leuk, waar wordt hij/zij blij van? Het allerbelangrijkste is dat jouw kind gelukkig wordt van zijn studiekeuze. Vaak is dit een combinatie van ‘leuk vinden’ en ‘goed zijn in’. Kijk daarom goed naar waar jouw kind blij van wordt en goed in is.

Of juist andersom – dit is vaak makkelijker. Als jullie door de bomen het bos niet meer zien, is het verstandig om te kijken naar de dingen die hij/zij niet leuk vindt. Zo kun je al samen met jouw kind veel opleidingen afstrepen.

Geef inzichten, maar laat vooral zelf doen

Als ouder speelt je een belangrijke rol in het studiekeuzeproces van je kind. Het kiezen van de juiste opleiding is niet altijd even makkelijk. Bij het kiezen van een studie komt er dan ook veel op jouw kind af. Het is goed en erg fijn dat je hem hierbij helpt, maar laat je kind ook veel zelf doen. Geef je kind de ruimte en het vertrouwen om deze spannende keuze zelf te maken. Ondersteun jouw kind daarom voornamelijk in het kiezen van een studie. Ga mee naar open dagen, verzamel wat belangrijke vragen. Zorg dan dat hij/zij de antwoorden zelf opzoekt. Zo heb je je kind toch geholpen én heeft hij/zij het zelf gedaan.

Background
Keuzestress?
- Bekijk online de open avond op 17 juni 2021
Meld je aan

Bericht

Hoe kunnen we je helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

MIS NIETS!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief