Technicus Mechatronica, module C0 – Fundamentals

< Terug naar overzicht

Technicus Mechatronica (crebo 25893)

Als technicus werk je in een sector waar drie vakgebieden bij elkaar komen: werktuigbouwkunde, elektro- en besturingstechniek. Jij gaat werken met producten waarbij deze vakgebieden een rol spelen. Bouw besturingskasten, mechanische installaties of deelproducten en voeg dit samen tot grote machines. Test deze machine en stel deze machine bij de klant in bedrijf. Denk hierbij aan sorteermachines, verpakkingsmachines en (complexe) productielijnen.

Als technicus bouw je nieuwe apparatuur en bedenk je hoe je bestaande apparatuur kunt verbeteren. Je programmeert besturingssystemen en onderhoudt en repareert mechanische systemen. Ook ga je aan de slag met robots binnen de automatisering.

Inhoud opleiding

De technische kennis en vaardigheden van de opleiding Technicus Mechatronica zijn onderverdeeld in 6 verschillende modules:
C0  – Fundamentals
C1   – Basiskennis en vaardigheden
C2  – Tekenen en ontwerpen
C3  – Installeren, monteren en aansluiten
C4  – Testen en inregelen
C5  – Begeleiden, aansturen, plannen en organiseren

Deze modules zijn los van elkaar te volgen, afhankelijk van het moment dat jij deze technische kennis en vaardigheden nodig hebt in je werk.

Technicus Mechatronica, module C0 fundamentals

Deze module is speciaal ontwikkeld voor geïnteresseerden uit een andere sector om kennis te maken met Mechatronica. Er wordt een eerste basis gelegd om succesvol met de overige modules te kunnen starten. Omvang van deze module is 240 SBU.

Dit leer je

Onderdelen van deze module zijn:

  • basis elektrotechniek
  • basis pneumatiek
  • symboolkennis
  • montagetechniek
  • meettechniek
  • netwerk opzetten
  • data uitlezen
  • cyber security

Praktische informatie

Toelatingseisen

Er zijn geen toelatingseisen maar Nederlands op minimaal niveau 2F is wenselijk voor deze module. Het is voor deze module niet noodzakelijk dat je een leerwerkplek hebt bij een voor dit crebo geaccrediteerd bedrijf.

Opleidingsduur

Het scholingstraject duurt 12 lesweken en omvat 12 lesdagen van totaal 72 klokuren, 1 lesdag per week. Daarnaast moet je rekening houden met ongeveer 3 tot 6 uur zelfstudie per week.

Certificaten/diploma

Een module sluit je af met een examen waarvoor je een voldoende moet behalen. Heb je dit behaald, dan ontvang je van ROC Midden Nederland een Bewijs van deelname.

Kosten

De kosten voor deze cursus bedragen € 1.950,-

Randvoorwaarden

Je bent bereid om tijd te stoppen in de module en bent in de gelegenheid om 3 tot 6 uur per week aan zelfstudie te besteden. Je beschikt over een Laptop (of PC) met:
– Windows 10 of macOS 10.13 of nieuwer (recente updates geïnstalleerd).
– Webcam (ingebouwd of los) en werkende audio, headset of oortjes.

Vervolgmogelijkheden

Na het behalen van de module C0 kan je starten met één van de andere 5 modules die we aanbieden.

Aanmeldformulier module Technicus Mechatronica

1Cursus
2Persoonlijke gegevens
3Gegevens werkgever

Altijd up-to-date zijn?
Bekijk ons cursusaanbod
Alle cursussen

MIS NIETS!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief