VCA-VOL los examen

Aanmelden cursus < Terug naar overzicht

VCA-VOL los examen

Wil jij je VCA VOL-certificaat halen, maar niet aan de cursusdag deelnemen? Dat kan bij MAKE Center. Bij ons heb je de mogelijkheid om enkel het examen af te leggen. Het VCA VOL-examen vergt de nodige voorbereiding, dus we raden je zeker aan een VCA-boek aan te schaffen en dit goed te bestuderen. VCA VOL staat voor VGM Checklist Aannemers Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden. Wanneer je het VCA VOL-certificaat hebt behaald, ben je bekend met de wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties op de werkvloer, het voorkomen van arbeidsongevallen en het organiseren van toolboxmeetings voor jouw medewerkers. Een VCA-certificaat is noodzakelijk als je wilt gaan werken in de bouw, infra of techniek. Bijna alle werkgevers verplichten het bezit van een VCA-certificaat. Bij het behalen van dit examen wordt een pasje en certificaat verstrekt. Het afgegeven certificaat heeft een geldigheidsduur van tien jaar.

Over het examen

Het VCA VOL-examen bestaat uit 70 meerkeuzevragen die je binnen 75 minuten dient te beantwoorden. Wanneer je slaagt voor het examen ontvang je het VCA VOL-certificaat dat 10 jaar geldig is. Het examen VCA VOL-examen kan worden afgenomen in de volgende talen:

  • Nederlands
  • Engels
  • Duits
  • Frans

Praktische informatie

Vooropleiding

Voor deze cursus is geen vooropleiding vereist.

Cursuslocatie

Het examen maak je op het MAKE Center: Harmonielaan 2, 3438 EB Nieuwegein.

Kosten

Op aanvraag. Stuur bij interesse een mailtje naar info@makecenter.nl en wij nemen contact met je op.

Aanvullende cursussen

Als vervolg op deze cursus, zijn de volgende cursussen ook interessant voor jouw ontwikkeling:

VCA-basisveiligheid los examen

Zelf in te plannen

Online
VCA-basisveiligheid

1 dag(deel)

Nieuwegein
VCA-VOL e-learning

1 dag

Online
VCA-VOL

1 dag

Nieuwegein
VCA-basisveiligheid e-learning

Zelf in te plannen

Online

OOM-bijdrage

Voor bij OOM aangesloten bedrijven die een tegemoetkoming willen in de scholingskosten of de kosten van een EVC procedure/ een ontwikkelassessment van hun medewerkers kan er een beroep gedaan worden op de Persoonlijke Trainingstoelage regeling van het OOM. Klik hier voor meer informatie.

Altijd up-to-date zijn?
Bekijk ons cursusaanbod
Alle cursussen

MIS NIETS!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief