Avondklok en gevolgen voor het onderwijs

< Terug naar overzicht
25 januari 2021

Avondklok en gevolgen voor het onderwijs

0 Leestijd: 3 minuten

Vanaf zaterdag 23 januari is er een avondklok en moet iedereen vanaf 21:00 uur thuis zijn. Een ingrijpende maatregel die invloed heeft op iedereen. Ook bij ons op school. De gezondheid en veiligheid staan voorop. We doen er daarom alles aan om te zorgen dat alle studenten, leerlingen, docenten en andere medewerkers voor 21:00 uur thuis zijn.

De avondklok heeft consequenties voor praktijklessen die in de avonduren gepland staan: deze moeten voor 21:00 uur beëindigd zijn. Uitzondering (voor het onderwijs) op de avondklok zijn (praktijk)examens. Deze kunnen doorgaan op locatie. In dit geval moeten studenten, docenten en ondersteunende medewerkers die na de avondklok moeten reizen een eigen verklaring en een verklaring van de werkgever kunnen laten zien. En zich uiteraard aan de overige corona-maatregelen houden.

Door de avondklok zijn de komende drie weken de volgende regels van kracht voor ons onderwijs:

1. De avondlessen stoppen (ruim) voor 21:00 uur. Waar nodig volgt voor de avondlessen een nieuw rooster. Als studenten niet voor 21:00 uur thuis kunnen zijn, moeten zij dit bespreken met hun studentencoach.

2. De laslessen in de avond worden de komende 3 weken opgeschort en daarna ingehaald. Mocht de avondklok verlengd worden dan wordt er met de tijden geschoven zodat de lessen door kunnen gaan.

3. Als studenten na 21:00 uur buiten zijn omdat zij een examen hebben, moeten zij een eigen verklaring kunnen laten zien en een bewijs dat zij een examen hebben, bijvoorbeeld de e-mail met de uitnodiging. Ook deze uitnodiging kunnen zij opvragen bij hun studentencoach.

4. De praktijkdagen die in de middag beginnen, gaan de komende 3 weken wel door, maar stoppen eerder zodat studenten om 21:00 thuis kunnen zijn. Gemiste tijd wordt naderhand ingehaald. Mocht de avondklok verlengd worden dan zullen de lestijden verschoven worden zodat de lessen door kunnen gaan.

5. Als studenten ’s avonds naar hun stage of leerbedrijf moeten en na 21:00 uur buiten moeten zijn, hebben zij ook een eigen verklaring en een werkgeversverklaring nodig die zij moeten aanvragen bij hun leerwerk- of stageplek.

6. Er verandert niets aan de eerdere afspraken voor het onderwijs die we hebben gemaakt als gevolg van de lockdown. Dus praktijklessen en jongeren in een kwetsbare positie op alle niveaus mogen op locatie zijn. Alleen geldt nu dat iedereen vóór 21:00 uur thuis moet zijn. De uitzondering hierop zijn de (praktijk)examens.

Houd rekening met eventuele verlenging van de maatregelen

Niets is zeker in een onzekere tijd. Helaas kunnen we nog niet inschatten dat de avondklok en andere strenge maatregelen na 9 februari komen te vervallen. Wij moeten er allemaal rekening mee houden dat dit nog langer kan duren. Hierover volgt later meer informatie. Intakes met nieuwe studenten gaan gelukkig wel door, deze hebben vorige week online plaatsgevonden. Voor aanvang van het nieuwe schooljaar ontvangen zij hun werkkleding, schoenen en boeken.

Geen reacties
Er zijn nog geen reacties, wil jij de eerste plaatsen?
Reageer

Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Bericht

Hoe kunnen we je helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

MIS NIETS!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief