MAKE Center krijgt boost door RIF subsidie

< Terug naar overzicht
30 april 2021

MAKE Center krijgt boost door RIF subsidie

0 Leestijd: 2 minuten

Donderdagmiddag 22 april maakte minister Van Engelshoven bekend welke RIF-projecten er voor 2021 zijn goedgekeurd. Trots kunnen wij melden dat onze opschalings-RIF MAKE Center is goedgekeurd voor het volledig aangevraagde bedrag.

MAKE Center is een samenwerkingsverband van ROC Midden Nederland en OpleidingsBedrijf Metaal Midden Nederland en zal deze subsidie inzetten om de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt te verbeteren en hiermee haar doelstellingen op dit gebied te realiseren. Deze toekenning komt voort uit het Regionaal Investeringsfonds (RIF) mbo.

In het MAKE Center wordt de aansluiting van onderwijs op bedrijfsleven vormgegeven met de inrichting van een “state of the art” praktijkcentrum. In dit praktijkcentrum wordt met betrekking tot werkwijze en cultuur de “maakpraktijk” gesimuleerd en wordt gewerkt aan opdrachten uit het bedrijfsleven in de regio, van onderzoek tot en met oplossing.
Op deze manier worden studenten optimaal voorbereid op het werken in de maakindustrie en sluit het onderwijs goed aan op de behoeften vanuit het bedrijfsleven. Daarnaast wordt door samenwerking door bedrijfsleven en onderwijs in het MAKE Center kennisdeling en een leercultuur binnen de aangesloten bedrijven gestimuleerd. Met het MAKE Center realiseren de partners een optimale aansluiting van het technisch onderwijs op de maakindustrie, waarin de partners een brug slaan van VO naar MBO naar HBO en Leven Lang Ontwikkelen stimuleren en faciliteren.

Deze RIF toekenning is gericht op de volgende activiteiten:

💥 Inrichten hybride leeromgeving met docenten vanuit het bedrijfsleven
💥 Het implementeren van onderzoekend vermogen, digitale vaardigheden en ondernemende vaardigheden in het curriculum
💥 Doorlopende leerlijn/ Leven Lang Ontwikkelen in de metaalsector
💥 Professionalisering van het team van docenten en praktijkbegeleiders om de samenwerking te optimaliseren.

De ingangsdatum van toekenning is juni 2021. Op 30 september 2021 wordt het MAKE Center geopend.

Geen reacties
Er zijn nog geen reacties, wil jij de eerste plaatsen?
Reageer

Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Bericht

Hoe kunnen we je helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

MIS NIETS!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief