Nieuwe bestemming overalls OBM Midden Nederland

< Terug naar overzicht
16 augustus 2022

Nieuwe bestemming overalls OBM Midden Nederland

0 Leestijd: 1 minuut

1 september 2020, een bijzondere dag. Wij namen afscheid van de naam OBM Midden Nederland en verwelkomden onze nieuwe naam: MAKE Center. Nieuwe naam, nieuwe kleuren, nieuw logo. Maar wat te doen met de overgebleven spullen met het OBM Midden Nederland logo, zoals de bedrukte overalls? Voor ons niet meer bruikbaar, maar deze nieuwe overalls laten vernietigen was geen optie. Stichting Gered Gereedschap bood hierin uitkomst. Gered Gereedschap voorziet al 40 jaar vakmensen in ontwikkelingslanden van gereedschap en machines. Zij begeleiden onder andere timmermannen, automonteurs en kleermakers naar zelfstandig werk en zorgen voor gekwalificeerde leraren. Met een goede vakopleiding zijn zij zelf in staat armoede achter zich te laten.

Onze overalls worden nu gedragen door toekomstige automonteurs in Oeganda. Samen met lokale partners streeft Gered Gereedschap ernaar om per jaar 100 leerlingen op te leiden tot zelfstandig automonteur. Daarnaast geven zij bijscholing aan de leraren op technisch en didactisch gebied. En zo hebben onze “onbruikbare” overalls een geweldige nieuwe bestemming gekregen!

Wil je meer lezen over het project in Oeganda, kijk dan hier. Nieuwsgierig naar de programma’s van Gered Gereedschap? Lees dan verder op hun website.

 

 

Geen reacties
Er zijn nog geen reacties, wil jij de eerste plaatsen?
Reageer

Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Bericht

Hoe kunnen we je helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

MIS NIETS!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief