MAKE Game: test je techniekkennis

< Terug naar overzicht
10 maart 2021

MAKE Game: test je techniekkennis

0 Leestijd: 3 minuten

MAKE Center introduceert de MAKE Game voor bedrijven. Vanaf 1 maart zijn medewerkers van Terberg Benschop, Larsen en Buhl en Walraven BV. in een door ons ontwikkelde game met elkaar de strijd aangegaan om zich samen voor te bereiden op de toekomst.

De wereld verandert snel als gevolg van digitalisering en robotisering. Beroepen veranderen en verdwijnen in de MKB-metaal. Het goede nieuws is dat er ook nieuwe beroepen ontstaan. Hiervoor is het belangrijk om bij te blijven. Voor junior medewerkers vaak vanzelfsprekend, voor senior medewerkers niet altijd. Om hen hun kennis en vaardigheden te laten testen hebben we een game laten ontwikkelen. Deze game is bedoeld om in het kader van een Leven Lang Ontwikkelen erachter te komen waar ontwikkelingsmogelijkheden van de medewerker liggen. Dit kan variëren van het volgen van een extra lascursus of werken met een lasrobot tot een training leidinggeven op de werkvloer.

Gedurende vijf weken spelen alle deelnemers elke dag 10 minuten deze game. Hier worden vragen beantwoord en wordt kennis getest door middel van e-learnings en challenges. Zo kunnen werknemers hun techniekkennis testen, battles spelen, video’s bekijken over de arbeidsmarkt en technieken van morgen. Ook is er een directe koppeling naar O-Zone modules. Er staan op locatie ook enkele hardware modules waarmee opdrachten fysiek worden gespeeld. Als de deelnemer de game uitgespeeld heeft, gaat hij/zij hierover na afloop in gesprek met zijn leidinggevende. De bedoeling is dat dit leidt tot een persoonlijk ontwikkelplan. Zodat werknemers zich kunnen ontwikkelen en zij klaar zijn voor de toekomst. Met ons LLO-aanbod zullen we hier zo goed mogelijk op in spelen. Hierover binnenkort meer. Uiteindelijk pluk je hier als werkgever ook de vruchten van!

De resultaten van de eerste paar weken laten zien dat er nu ruim 200 battles zijn gespeeld en enkele spelers zelfs ’s nachts actief zijn met deze game… Wij kijken uit naar de resultaten van de komende weken. De spirit zit er in ieder geval goed in.

Wil jij je als bedrijf ook beter voorbereiden op de toekomst?

Het doel van de MAKE Game spel is inzicht krijgen in de digitalisering in de maakindustrie en de kansen die dit biedt. Door deze bewustwording ben je als bedrijf beter voorbereid op de toekomst. Ben of ken jij een bedrijf dat ook graag mee wil doen met minimaal 10-15 werknemers? Stuur dan een mailtje naar marketing@makecenter.nl en wij nemen contact met je op.

Geen reacties
Er zijn nog geen reacties, wil jij de eerste plaatsen?
Reageer

Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Bericht

Hoe kunnen we je helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

MIS NIETS!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief