Technisch leidinggevende

Meld je aan voor de opleiding 'Technisch leidinggevende' < Terug naar overzicht

Wil jij je graag verder ontwikkelen?

Heb jij een mbo-vakdiploma op niveau 3 of 4 op zak en wil je graag doorleren? Bij MAKE Center kan jij verder de diepte in van de opleidingsrichting die jij hebt afgerond. Stroom dan door naar Werkvoorbereider fabricage of Technisch leidinggevende niveau 4. 

Ben je al werkzaam binnen een bedrijf, maar zou je graag willen doorgroeien? Ook dan is doorleren interessant voor jou. Je bent nooit te oud om door te groeien binnen jouw werkzaamheden. Het is voor bijna iedereen mogelijk om door te stromen of een uitgebreide vakrichting te volgen. Bij MAKE Center kun je doorstromen naar werkvoorbereider fabricage of technisch leidinggevende op niveau 4. Wij informeren je graag over de mogelijkheden.

In het kort de opleiding Technisch leidinggevende

Als technisch leidinggevende ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van een project en stuur je een team aan. Zodra een project voorbereid is door afdeling werkvoorbereiding en gemaakt en/of uitgevoerd dient te worden, komt de technisch leidinggevende om de hoek. Hij is verantwoordelijk voor het volledige verloop van het project. Als technisch leidinggevende geef je naast je reguliere, technische werkzaamheden ook leiding aan medewerkers in de werkplaats en zorg dat er efficiënt gewerkt wordt. Dit doe je in een technische bedrijfsomgeving.

Tijdens de specialisatie opleiding volg je de praktijkvakken van de opleidingsrichting van jouw keuze. De vaardigheden die je leert pas je meteen toe bij het bedrijf waar je werkt. Hierbij ben je 1 dag per week op het MAKE Center. Je opleiding tot een hoger niveau duurt 1 of 2 jaar.

Dit leer je tijdens de specialisatie

De opleiding van Technisch leidinggevende is erop gericht dat jij straks de verantwoordelijkheid van een team op je kunt nemen en dat team kunt coachen en bijsturen wanneer dat moet. Tijdens de lessen behandelen we de volgende onderwerpen:

  • Leidinggeven
  • Inventariseren
  • Veiligheid
  • Adviseren
  • Calculeren
  • Productieproces

Vooropleiding

Om de opleiding Technisch leidinggevende te kunnen volgen moet je een mbo 3 vakdiploma, bij voorkeur met enkele jaren werkervaring, hebben afgerond. Je hebt ook een werkgeversverklaring nodig, dat je de mogelijkheid hebt om praktijk uit te voeren.

Na je opleiding

Na deze opleiding kan jij leiding geven aan een technisch team. Je kunt bij elk technisch bedrijf terecht. Het liefst zoek je een bedrijf die te maken heeft met jouw specialisatie, waardoor je het beste uit jezelf kan halen. Jij bent immers een specialist in een vakgebied, zorg dat je daar wat mee doet!

Aanmelden

Wil jij je aanmelden voor een opleiding bij het MAKE Center? Dat kan via onderstaande button. Wij zien jouw aanmelding graag tegemoet!

Let op: MAKE Center is een initiatief tussen OBM Midden Nederland en ROC Midden Nederland. De aanmelding verloopt via ROC Midden Nederland, daarom word je tijdens de aanmelding naar hun digitale omgeving doorverwezen.

Meld je aan voor de opleiding 'Technisch leidinggevende'

Bericht

Hoe kunnen we je helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

MIS NIETS!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief