Werkvoorbereider fabricage

Meld je aan voor de opleiding 'Werkvoorbereider fabricage' < Terug naar overzicht

Wil jij je graag verder ontwikkelen?

Heb jij een mbo-vakdiploma op niveau 3 of 4 op zak en wil je graag doorleren? Bij MAKE Center kan jij verder de diepte in van de opleidingsrichting die jij hebt afgerond. Stroom dan door naar Werkvoorbereider fabricage of Technisch leidinggevende niveau 4. 

Ben je al werkzaam binnen een bedrijf, maar zou je graag willen doorgroeien? Ook dan is doorleren interessant voor jou. Je bent nooit te oud om door te groeien binnen jouw werkzaamheden. Het is voor bijna iedereen mogelijk om door te stromen of een uitgebreide vakrichting te volgen. Bij MAKE Center kun je doorstromen naar werkvoorbereider fabricage of technisch leidinggevende op niveau 4. Wij informeren je graag over de mogelijkheden.

In het kort de opleiding Werkvoorbereider fabricage

Als werkvoorbereider fabricage bereid je de werkzaamheden voor bij productiebedrijven: rekenen, tekenen, plannen en organiseren. Je berekent wat er nodig is aan machines, materialen en mankracht om een product te maken. Daarna bepaal je hoeveel tijd het productieproces vraagt en je berekent de kostprijs. Als je dat rond hebt, zorg je ervoor dat de monteurs, tekeningen, materialen en gereedschappen beschikbaar zijn. Als werkvoorbereider fabricage ben je van begin tot eind bij een project betrokken.

Tijdens de specialisatie opleiding volg je de praktijkvakken van de opleidingsrichting van jouw keuze. De vaardigheden die je leert pas je meteen toe bij het bedrijf waar je werkt. Hierbij ben je 1 dag per week op het MAKE Center. Je opleiding tot een hoger niveau duurt 1,5 tot 2 jaar.

Dit leer je tijdens de opleiding

De opleiding van Werkvoorbereider fabricage is erop gericht dat jij straks de verantwoordelijkheid van een team op je kunt nemen en dat team kunt coachen en bijsturen wanneer dat moet. Tijdens de lessen worden onderstaande onderwerpen behandeld:

  • Calculeren en offertes maken
  • Productieproces begeleiden
  • Leidinggeven
  • Veilig werken

Vooropleiding

Om de opleiding Werkvoorbereider fabricage te kunnen volgen moet je een mbo 3 vakdiploma, bij voorkeur met enkele jaren werkervaring, hebben afgerond. Je hebt ook een werkgeversverklaring nodig, dat je de mogelijkheid hebt om praktijk uit te voeren.

Na je opleiding

Na deze opleiding kan je zelfstandig aan de slag als werkvoorbereider fabricage. Dit doe je bijvoorbeeld bij machinefabrieken.

Aanmelden

Wil jij je aanmelden voor een opleiding bij het MAKE Center? Dat kan via onderstaande button. Wij zien jouw aanmelding graag tegemoet!

Let op: MAKE Center is een initiatief tussen OBM Midden Nederland en ROC Midden Nederland. De aanmelding verloopt via ROC Midden Nederland, daarom word je tijdens de aanmelding naar hun digitale omgeving doorverwezen.

Meld je aan voor de opleiding 'Werkvoorbereider fabricage'

Bericht

Hoe kunnen we je helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

MIS NIETS!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief