30 september feestelijke opening MAKE Center

< Terug naar overzicht
28 juni 2021

30 september feestelijke opening MAKE Center

0 Leestijd: 2 minuten

Op de Tech Campus, leslocatie Harmonielaan 2 te Nieuwegein, is een moderne praktijkhal gebouwd voor (o.a.) mbo-ers die willen leren en werken in de metaal. In februari is het nieuwe MAKE Center al opgeleverd. Op 30 september 2021 is de officiële opening gepland. De hal wordt in gebruik genomen voor praktijk- en projectonderwijs aan de start van het nieuwe schooljaar. MAKE Center is een initiatief van ROC Midden Nederland en Opleidings Bedrijf Metaal Midden Nederland (OBM) op de Tech Campus in Nieuwegein.

Met ingang van schooljaar 21-22 zal er in het MAKE Center les worden gegeven aan studenten van diverse opleidingen in de werktuigbouwkunde en mechatronica, evenals trainingen en cursussen voor vakmensen in de maakindustrie. Met het MAKE Center realiseren de partners een optimale aansluiting van het technisch onderwijs op de maakindustrie, waarin de partners een brug slaan van VO naar MBO naar HBO en Leven Lang Ontwikkelen stimuleren en faciliteren.

MAKE is in de regio uniek in zijn soort. ROC Midden Nederland financiert het pand en verzorgt het onderwijs. Het bedrijfsleven staat garant voor een state-of-the-art machinepark. Door de intensieve samenwerking van onderwijs en bedrijfsleven in het MAKE Center wordt kennis optimaal gedeeld. Een leercultuur binnen de aangesloten bedrijven wordt gestimuleerd. Voor bedrijven in de regio is MAKE straks hèt centrum om te ontdekken wat industrie 4.0/ IoT nu daadwerkelijk voor hun bedrijfsvoering betekent.

De samenwerking OBM en ROCMN heeft recent voor het MAKE Center een RIF toekenning gekregen. Met deze subsidie, uit het regionaal investeringsfonds, van het Ministerie van OC&W zal worden geïnvesteerd in de professionalisering van diverse activiteiten, zoals het implementeren van digitale- en ondernemingsvaardigheden in het curriculum.

Nieuwsgierig? Boek nu een rondleiding!
Het is voor geïnteresseerden al mogelijk om rond te lopen in het MAKE Center. Potentiële studenten kunnen een kijkje nemen in het nieuwe MAKE Center en in de praktijklokalen van de Tech Campus. Ontdek of een vakopleiding in de metaal iets voor jou is!

Geen reacties
Er zijn nog geen reacties, wil jij de eerste plaatsen?
Reageer

Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Bericht

Hoe kunnen we je helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

MIS NIETS!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief