Bij Blueprint zijn de mogelijkheden eindeloos

< Terug naar overzicht
6 november 2020

Bij Blueprint zijn de mogelijkheden eindeloos

0 Leestijd: 8 minuten

 

Blueprint: “Bij ons kan je ontzettend veel leren.”

BluePrint Automation (BPA) is producent van geavanceerde en geautomatiseerde verpakkingslijnen voor het verpakken van flexibele zakken in dozen, trays of kratten. Je kunt hierbij denken aan ijsjes, chips en wasmiddel voor A-merken uit de voedingsindustrie. Jaarlijks starten er twee eerste jaarstudenten van MAKE Center bij BPA. En dat is altijd even spannend wie, want voor BPA staan onze studenten in de rij. Niets voor niets mag BPA zich hét Beste leerbedrijf van de provincie Utrecht 2019 noemen. We spreken met recruiter Danique Jacobsen en Hoofd Modulebouw Ronnie van Schaik van BPA over de techniek, hun werkwijze én onze samenwerking.

 

Samen gaan we ervoor!

De slogan van BPA luidt: “Let’s work together. The possibilities are endless.” Dat hier geen woord van gelogen is, blijkt uit interview met student Nick Hameetman. Hij groeide van monteur mechatronica naar voorman en is momenteel al vijf jaar werkzaam bij BPA. Als 23-jarige student geeft Nick succesvol leiding aan werknemers die veel ouder zijn dan hij. Een ontzettend knappe prestatie. Hoe dit komt? Door een extreem goede motivatie en heel hard werken. “En goede begeleiding natuurlijk,” lacht Danique. “Als je weet waar je het over hebt, maakt je leeftijd niet uit,” vult Ronnie aan. “Het is belangrijk dat je een duidelijk verhaal hebt en weet hoe je dat kan overbrengen. Nick doet dat ontzettend goed.”

 

Gaan voor je passie!

Je kunt wel zeggen dat Nick het maximale uit zichzelf gehaald heeft. Dat is waar BPA als leerbedrijf voor staat. Zij proberen het maximale uit elke student te halen. Dat begint al bij de selectie. “Aannemen van mensen is makkelijk, maar is belangrijk dat je de juiste mensen kiest,” begint Danique. “Het is belangrijk dat je een passie hebt voor machines. Of je dit hebt of niet, zie ik al bij binnenkomst. Als studenten een twinkeling in hun ogen hebben, weet ik dat het goed zit.” Waarom dit zo belangrijk is? “Iedereen die bij ons werkt is uniek, maar we hebben allemaal één ding gemeen: iedereen heeft een passie voor techniek en is extreem gemotiveerd om de beste machines voor onze klanten te maken. Deze eigenschappen zoeken wij ook in nieuwe werknemers. Alleen dan kunnen we eruit halen wat erin zit. En dat doen we maximaal. Maar daarvoor willen we natuurlijk wel wat terug en daarom zijn wij heel streng aan de voorkant.”

 

Kennismaken tijdens de inwerkweek

Als je bent aangenomen, begin je met een inwerkweek op de afdeling modulebouw bij Ronnie. Hier worden alle deel producten, modules, geassembleerd. Op deze afdeling wordt gewerkt met speciaal ingerichte montagestations ideaal dus om te starten. Hier leert Ronnie de kersverse medewerkers hoe we bij BPA werken en geeft een duidelijke uitleg. “Denk hierbij aan schemalezen, tekeninglezen maar ook onze montage wijze en handleidingen. Ook proberen we een beter beeld te krijgen van de persoonlijkheid van de leerling. Om in de week erna een goede match te hebben met het team van de assemblage waar je bij gaat werken. Je wordt namelijk gekoppeld aan een voorman van een assemblage team. Zo heeft de een meer een coach nodig om zelfvertrouwen te krijgen en een ander moet juist afgeremd worden.   Onze taak is om jongens te motiveren om te motiveren. En dat is prachtig. Kijk maar naar Nick. We zijn ontzettend trots op hem. Hij kwam binnen als een bescheiden student. Nu is hij sociaal sterk, en iemand die duidelijk weet wat hij wil en weet over welke capaciteiten hij beschikt. Je kan wel zeggen dat het jongentje een man is geworden.”

 

Van fouten leer je!

Na de inwerkweek ga je gelijk als volwaardige werknemer aan de slag. Bij BPA leer je namelijk door te doen. “En natuurlijk gaat niet alles in één keer goed, maar dat is ook niet het doel. Het doel is, leren door te doen én te leren van je fouten, dat is het allerbelangrijkst. Daar leer je het meeste van én dat neem je de rest van je loopbaan mee,” vertelt Danique. Ook nazorg is belangrijk, vult Ronnie aan. Hij begeleid samen met Danique de leerlingen. “Ik kom altijd even kijken hoe het gaat tijdens werk. Even een kort praatje of een schouderklopje. Ik wil dat de jongens weten dat ze altijd bij mij kunnen komen als er iets aan de hand is. Ik bied ze heel graag een luisterend oor. Je merkt dat je zo de band versterkt. Je bent een team, samen moeten we het doen. En dat maken we op deze manier zo leuk mogelijk. We zijn hier met z’n allen BPA, ook onze studenten horen daarbij. Door deze betrokkenheid zal de motivatie worden versterkt. En dan kom je met zijn alle heel ver. We hebben dan ook de omvang, capaciteit en de werkplekken zo ingericht om startende leerlingen zo goed mogelijk op te leiden. Zo kan ik mijn hele dag vrij plannen om de jongens of meisjes te helpen. Dit is echt een enorm pluspunt, iets wat je niet ziet bij andere bedrijven. Deze persoonlijke aandacht en werkwijze maakt BPA uniek. Goede uitleg en begeleiding is belangrijk. Je hoeft maar een paar dagen te investeren en je neemt het de rest van je leven mee,” aldus Ronnie.

 

MAKE Center zorgt voor de aansluiting

Ook bij MAKE Center staat persoonlijke ontwikkeling en begeleiding centraal. Dit is een van de redenen van de goede samenwerking tussen ons. BPA is erg blij met het bestaan van MAKE. “Eerst was er geen organisatie tussen school, de student en het bedrijf. Het was altijd de docent die contact moest opnemen, dat was echt niet handig. Ook sloot het onderwijs niet altijd aan op het bedrijfsleven. Toen er een organisatie kwam die deze communicatie op zich nam, hebben wij ons gelijk bij MAKE aangesloten,” aldus Ronnie. “Ook is het fijn dat MAKE meedenkt in mogelijkheden. Waar zit de ruimte en hoe kan je deze optimaal benutten? Ze kijken goed waar ze de student en bedrijf zo goed mogelijk mee kunnen helpen. En proberen de kloof tussen het onderwijs en het bedrijfsleven te verkleinen. MAKE denkt altijd mee en staan voor alles open,” vult Danique aan. “We zijn altijd tevreden geweest over de studenten van MAKE Center.”

 

Volgend jaar mogen ze weer twee studenten verwelkomen. Ben jij daar één van? BPA haalt alles uit wat erin zit. En op de vraag wat studenten allemaal bij BluePrint Automation kunnen leren, antwoordde Ronnie vastberaden: “Wat niet?”

Geen reacties
Er zijn nog geen reacties, wil jij de eerste plaatsen?
Reageer

Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Bericht

Hoe kunnen we je helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

MIS NIETS!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief