Klaar voor de toekomst als SBB erkend leerbedrijf!

< Terug naar overzicht
5 november 2020

Klaar voor de toekomst als SBB erkend leerbedrijf!

0 Leestijd: 2 minuten

 

Op vrijdag 16 oktober jl. ondertekenden SBB en OBM Midden Nederland, partner in MAKE Center, de overeenkomst die van MAKE, de handelsnaam van OBM, voor de komende vier jaar een erkend leerbedrijf maakt. Hiermee krijgt MAKE nieuwe mogelijkheden om de aangesloten bedrijven te bedienen.

 

Wat is dat dan, samenwerken in een “collectief” leerbedrijf?

Alle aangesloten leerbedrijven kunnen hiermee gebruik maken van het MAKE Center. MAKE is een publiek private samenwerking, een initiatief van ROC MN en OBM MN. Hier kunnen studenten en vakmensen met nieuwe machines werken, samen werken en zo van elkaar leren. Je kunt een leerbedrijf zien als een centrale plek waar alle aangesloten erkende leerbedrijven ondersteunt worden in het opleiden van hun vakmensen. Deze ondersteuning kan plaatsvinden op het gebied van het ondersteunen van praktijkopleiders, aandacht voor de nieuwste ontwikkelingen in de techniek, onder de aandacht brengen van mogelijkheden op de arbeidsmarkt, maar ook als het gaat om opleidingsbeleid kan MAKE adviseren en ondersteunen.

De meerwaarde van samenwerken in een “collectief” leerbedrijf gaat nog veel verder, want de ondersteuning heeft ook betrekking op de praktijkvorming van de studenten.

 

Nieuwe kans als erkend leerbedrijf

Stel, je wilt als ondernemer een BBL’er aannemen. Je wordt dan erkend voor de opleiding die de BBL’er gaat volgen. Tenminste als de student alle praktijkonderdelen die in de opleiding aan bod moeten komen ook kan uitvoeren bij jouw bedrijf. Doordat MAKE-partner OBM erkend is als leerbedrijf, kunnen eventueel ontbrekende praktijkonderdelen in MAKE Center worden ondergebracht.

 

Conclusie

Via een erkend leerbedrijf wordt de verbinding tussen onderwijs en bedrijf verder versterkt. Samen werken we aan onderwijs dat goed aansluit op het bedrijfsleven en bevorderen we het leerklimaat bij alle aangesloten bedrijven.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over deze samenwerking? Neem dan contact op met Edward Jacobs (SBB) via telefoonnummer 06-51185612 of Jeroen de Graaf (MAKE Center) via telefoonnummer 06 3087 8301

Geen reacties
Er zijn nog geen reacties, wil jij de eerste plaatsen?
Reageer

Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Bericht

Hoe kunnen we je helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

MIS NIETS!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief