MAKE game binnenkort van start

< Terug naar overzicht
5 november 2020

MAKE game binnenkort van start

0 Leestijd: 3 minuten

Pilot stimulering LLO door middel van gaming binnenkort van start

De wereld verandert snel als gevolg van digitalisering en robotisering. Beroepen veranderen en verdwijnen in de MKB-metaal. Het goede nieuws is dat er ook nieuwe beroepen ontstaan. Hiervoor is het belangrijk om bij te blijven. Voor junior medewerkers vaak vanzelfsprekend, voor senior medewerkers niet altijd. Om hen hun kennis en vaardigheden te laten testen hebben we een game laten ontwikkelen. Deze game is bedoeld om in het kader van een Leven Lang Ontwikkelen erachter te komen waar ontwikkelingsmogelijkheden van de medewerker liggen. Dit kan variëren van het volgen van een extra lascursus of werken met een lasrobot tot een training leidinggeven op de werkvloer.

Gedurende zes weken spelen alle deelnemers elke dag 10 minuten deze game. Hier worden vragen beantwoord en wordt kennis getest door middel van e-learnings en challenges.

Deze zes weken zijn nodig voor een optimaal leereffect van de deelnemer. De ervaring leert dat dit het beste werkt onder werktijd. Er zijn geen kosten verbonden aan licenties om dit spel te spelen. Voor een optimaal effect is het wel voorwaarde dat je als werkgever je werknemer(s) in staat stelt de game tijdens werktijd te laten spelen, bijvoorbeeld na afloop van de pauze, én hiervoor middelen beschikbaar te stellen (ruimte en indien nodig een laptop/pc). Hoe meer deelnemers per bedrijf, hoe beter. De game is beschikbaar als laptop/desktop- en smartphone versie. Als de deelnemer de game uitgespeeld heeft, gaat hij/zij hierover na afloop in gesprek met zijn leidinggevende. De bedoeling is dat dit leidt tot een persoonlijk ontwikkelplan. Zodat werknemers zich kunnen ontwikkelen en zij klaar zijn voor de toekomst. Uiteindelijk pluk je hier als werkgever ook de vruchten van.

Heb je interesse over dit initiatief? Meld je dan aan voor de webinar op dinsdag 8 december om 9.00 uur. Tijdens de webinar ontvang je verdere uitleg krijgt over de game. Bij aanmelding ontvang je een MS Teams uitnodiging.

Wil je bij de webinar aanwezig zijn of heb je vragen over de MAKE game? Stuur dan een mail naar info@makecenter.nl o.v.v. MAKE game.

 

Geen reacties
Er zijn nog geen reacties, wil jij de eerste plaatsen?
Reageer

Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Bericht

Hoe kunnen we je helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

MIS NIETS!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief