Introductieweek groot succes

< Terug naar overzicht
12 oktober 2020

Introductieweek groot succes

0 Leestijd: 3 minuten

Deze week was het dan zover, de introductieweek van onze nieuwe studenten. Hutten bouwen, katapulten schieten – onze activiteiten waren dit jaar op teambuilding gericht. Want samen wij gaan het maken! 

Op 25 september om 13.15 vertrokken de kersverse leerlingen vol energie naar ‘DownUnder’ – een unieke toplocatie voor watersport, recreatie en horeca. Hier stonden twee activiteiten gepland, namelijk hutten bouwen en katapult schieten.

Een van de opdrachten was om een zo hoog mogelijke hut te bouwen. De studenten kregen hiervoor een pot met elastiekjes en een groot aantal bamboestokken. Terwijl de ene groep al binnen een paar minuten een heel bouwwerk had staan, was de andere groep nog aan het overleggen over de tactiek. Het was erg leuk om te zien hoe alle studenten hun eigen draai gaven aan de opdracht en zo allemaal op een totaal andere manier de opdracht vervulden. Sommige bouwwerken waren dan ook erg hoog, maar bleven niet staan. Uiteindelijk stak er 1 groep –  letterlijk en figuurlijk – met de kop en schouders bovenuit. Maar het ging uiteindelijk om de teambuilding, het samenwerken. En dat ging ontzettend goed. Er waren dan ook veel trotse en blije gezichten.

Daarnaast kregen de studenten de opdracht om zo ver mogelijk te schieten met een zelfgemaakte katapult. Ook dit was een lastige uitdaging. Maar wel heel erg leuk. Dat je zo ver een bal met een katapult weg kon schieten, was voor de meeste een verrassing. Super gaaf!

Bij terugkomst konden de studenten genieten van een heerlijke BBQ onder het genot van een heuse dj.  Er werd gelachen, gegeten en gedanst. Het was een spetterende afsluiter van een geslaagde dag.

Deze middag was de afsluiting van de introductieweken. In deze 2 weken hebben de studenten de basis gelegd voor hun opleiding, zoals basis Tekening lezen en VCA diploma t.b.v. veiligheid op de werkvloer. Dit eisen werkgevers ook van BBL-ers voordat ze echt starten. Dit is ook allemaal goed gegaan.  Onze studenten zijn er klaar voor.

Wij zijn hoe dan ook ontzettend blij met deze leuke groep studenten. We kunnen dan ook niet wachten om jullie op te leiden tot echte vakmannen en vakvrouwen.

Geen reacties
Er zijn nog geen reacties, wil jij de eerste plaatsen?
Reageer

Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Bericht

Hoe kunnen we je helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

MIS NIETS!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief