Bouw MAKE Center van start

< Terug naar overzicht
12 oktober 2020

Bouw MAKE Center van start

0 Leestijd: 3 minuten

Donderdag 17 september was het zover; om 9.10 uur arriveerden de eerste genodigden voor de start van de bouw van het MAKE Center. Het plein van de Tech Campus van ROCMN in Nieuwegein was feestelijk aangekleed. Een oude, tot mobiele koffiebar omgebouwde Duitse brandweerauto, stond al klaar om iedereen te voorzien van koffie.

Circa 50 genodigden van ROC MN, OBM, Metaalunie, provincie Utrecht, gemeente Nieuwegein en techniekorganisaties in de regio waren aanwezig op deze mooie zonnige dag.

Om 10.00 uur heetten Jan van Walraven en Johan Spronk, bestuurders van MAKE Center en resp. voorzitter Raad van Commissarissen OBM en voorzitter College van Bestuur ROCMN, alle aanwezigen van harte welkom. Met het overhandigen van een gefreesde aluminiumplaat als ‘1e steen’ van het MAKE Center als symbool, werd het huwelijk tussen ROC Midden Nederland en OBM Midden Nederland bevestigd.

De eerste paal was eigenlijk al de laatste paal. De freesmachine stond zelfs al klaar om door te gaan naar de volgende klus. Gelukkig was een fotomoment op de bouwplaats nog net mogelijk. Om de geluidsoverlast te beperken voor zowel studenten als voor omwonenden én sneller te kunnen bouwen, is ervoor gekozen om de heipalen in de grond te frezen.

 Vervolgens werd het bouwbord langs de weg onthuld door de interim directie van het MAKE Center, Robert Koch (directeur Tech Campus ROCMN) en Jeroen de Graaf (interim-directeur OBM).

Met deze nieuwe praktijkhal wil MAKE Center het volgende realiseren:

– De schaarste aan goed opgeleide vakmensen verminderen
– Een nog betere aansluiting van onderwijs en arbeidsmarkt, en v.v.
– Met grote flexibiliteit deelnemen aan snelle technologische ontwikkelingen in het vakgebied
– Een leven lang leren stimuleren, naast een mbo-diploma ook trainingen voor werknemers, bij- en nascholing
– Minder conjunctuurgevoelig maken van opleidingen, door in eerste instantie de beroeps begeleidende Leerweg (BBL), maar als het nodig is ook de Beroeps Opleidende leerweg (BOL) aan te bieden.
– Goede mogelijkheden voor omscholing naar een baan in de maakindustrie
– Op den duur ook opleidingen op HBO niveau: Associated Degree en bachelor.
– Oriëntaties voor PO- en VO-leerlingen en uitvoering van technische keuzevakken (PIE)

De komende maanden zal worden gewerkt aan de bouw van deze nieuwe praktijkhal waar studenten, docenten en vakmensen van bedrijven uit de regio samen komen, samen werken én van elkaar leren. Inmiddels is een inventarisatie gemaakt van de (specificaties van de) machines waarmee in het MAKE Center gewerkt zal worden. De komende maanden zal dit verder in kaart worden gebracht en zullen deze machines worden geleverd, zodra dit kan.

Eind februari 2021 zal het MAKE Center officieel worden geopend.

Geen reacties
Er zijn nog geen reacties, wil jij de eerste plaatsen?
Reageer

Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Bericht

Hoe kunnen we je helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

MIS NIETS!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief