MAKE Center gaat van start

< Terug naar overzicht
12 oktober 2020

MAKE Center gaat van start

1 Leestijd: 2 minuten

Overeenkomst ondertekend  

Op dinsdag 14 juli 2020 was het zover. Het moment waarop de samenwerkingsovereenkomst tussen ROCMN en OBM werd ondertekend door Johan Spronk, voorzitter College van Bestuur van ROCMN en Lex Meijers, statutair directeur van OBM. Hiermee zijn we officieel gestart met het MAKE Center. Vanaf 1 september 2020 is MAKE de naam waarmee in Nieuwegein mbo-studenten in de metaal worden opgeleid voor een mooie baan in de maakindustrie. MAKE start met BBL-opleidingen. Studenten krijgen net als voorheen theorie en praktijkles bij ROCMN.

 

Opening staat eind februari ’21 gepland

Vanaf de opening van het MAKE Center, gepland eind februari ’21, zal een deel van de praktijklessen hier plaatsvinden. Er wordt al gekeken of en hoe we het opleidingsaanbod kunnen uitbreiden komend schooljaar dan wel daarna. Ook een “Leven lang ontwikkelen” (LLO) zal steeds meer vorm krijgen. Van hard skills tot soft skills trainingen. In het MAKE Center dan wel in company of op een andere opleidingslocatie.

En nu verder..!

Op 17 september 2020 zal de eerste paal worden geslagen (gefreest). Voor die tijd wordt er hard gewerkt aan de verdere invulling van deze unieke publiek private samenwerking in de regio Utrecht. Er wordt een avond georganiseerd voor omwonenden aan de Harmonielaan. Zij worden ook uitgenodigd bij het 1e paal moment. Machines zullen worden aangeschaft. De technische know-how en eerder toegezegde financiële bijdrage van de stakeholders van OBM zijn hierbij erg belangrijk. De inrichting van het MAKE Center krijgt hiermee een gezicht waardoor het voor studenten interessant wordt hier een opleiding te volgen en voor bedrijven interessant wordt betrokken te zijn.  Van begin september kun je op de landingspagina van de nieuwe website makecenter.nl meekijken naar de bouw van de nieuwe praktijkhal. Er wordt hiervoor een camera geplaatst op het dak van het ROCMN-gebouw. Intussen wordt er in de vakantieperiode gewerkt aan deze website en zal de naam MAKE vanaf september steeds meer een gezicht krijgen voor iedereen. 1 oktober is de website live.

Geen reacties
Er zijn nog geen reacties, wil jij de eerste plaatsen?
Reageer

Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Bericht

Hoe kunnen we je helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

MIS NIETS!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief