De stoere 16-jarige Gerwin bouwt simulators voor defensie

< Terug naar overzicht
3 september 2021

De stoere 16-jarige Gerwin bouwt simulators voor defensie

0 Leestijd: 2 minuten

De 16-jarige Gerwin Hop uit Bunschoten Spakenburg schittert in een van onze MAKE video’s. Hij volgt momenteel de opleiding eerste monteur Mechatronica en heeft een onwijs gave werkgever. Hij werkt momenteel bij Van Halteren en bouwt simulatoren op voor defensie. “Door mijn werkzaamheden kunnen soldaten met deze simulatoren oefenen en zich voorbereiden op het échte werk!”

De keuze voor zijn werkgever was dan al snel gemaakt: “Het bouwen van machines vind ik ontzettend interessant. Samen werken, uitzoeken en problemen oplossen en uiteindelijk een mooi, goedwerkend product maken. Al snel kwam ik bij Van Halteren, eenindrukwekkend bedrijf met mooie producten. De opleiding mechatronica sloot hier perfect op aan!”

Hij heeft gekozen voor een BBL-opleiding bij MAKE Center. “Toen ik hoorde dat je tegelijkertijd kon leren én werken, was ik overtuigd. Door de combinatie van school en werken, leer ik heel veel. Alles wat ik op school leer, kan ik gelijk toepassen in de praktijk. Daarom vind ik de technische vakken op school ook het leukst!”

“Over tien jaar ben ik simulator specialist bij Van Halteren!”

 

Op zijn werk is hij constant bezig met het bouwen van simulatoren. [vraag 1,2,3, uitleg hoe het werkt] Het eindresultaat is wel iets waar Gerwin ontzettend trots op is. “Ik bouw van ‘niks’ een werkende machine. Hoe gaaf is dat?!”

Bij zijn werkgever Van Halteren wordt Gerwin begeleid door zijn werkplekbegeleider die hem alles van het vak mechatronica leert. “Met name mechanisch leer ik veel over het in elkaar zetten van machines en deze af te stellen. Aan mijn werkplekbegeleider kan ik altijd alles vragen over allerlei zaken. Zowel over school en mijn werk, erg fijn!”

De jonge student is enorm ambitieus. Hij wil zich verder ontwikkelen en doorstuderen. Waar hij zich ziet over tien jaar? “Simulator specialist bij Van Halteren, dat wil ik worden!” aldus de vastberaden Gerwin.

 

Geen reacties
Er zijn nog geen reacties, wil jij de eerste plaatsen?
Reageer

Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Bericht

Hoe kunnen we je helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

MIS NIETS!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief