Laat jongeren warmlopen voor een beroep in de Metaalbranche 

< Terug naar overzicht
19 februari 2021

Laat jongeren warmlopen voor een beroep in de Metaalbranche 

0 Leestijd: 3 minuten

Het Gooi On Stage is een project voor ruim 800 vmbo-jongeren in de regio Gooi en Vechtstreek en Veen en Amstelland (V&A) On Stage voor 800 jongeren in de regio Mijdrecht, Amstelveen. On Stage is een landelijk initiatief en vanaf 2007, al in 16 gemeenten/regio’s in Nederland actief. Normaal maken de deelnemende jongeren tijdens een Beroepenfeest kennis met vakmensen en maken zij afspraken voor werkbezoeken op de Doe Dag. De jongeren krijgen op deze manier een beeld van de verschillende beroepen die er zijn. Enorm belangrijk, want al gauw moeten zij zelf een keuze maken voor een beroep/vervolgopleiding.

Helaas, vanwege coronamaatregelen, vindt er dit jaar geen Beroepenfeest plaats. In plaats daarvan maken zij deze editie gebruik van het alternatief Digimatch. Hoewel er niets gaat boven de persoonlijke ontmoetingen op het échte Beroepenfeest kunnen de leerlingen met Digimatch toch persoonlijk contact leggen binnen het lokale On Stage beroepsnetwerk geholpen worden bij hun beroepskeuze. De werkbezoeken van leerlingen aan metaalbedrijven in de buurt en vinden in principe fysiek plaats. Deze Doe Dagen staan gepland op:

1 en 7 juni (V&A On Stage)
10 juni (Het Gooi On Stage)

Beroepsoriëntatie is een proces van snuffelen, denken, twijfelen, praten en dromen. Ontdekken waar je warm voor loopt, waar je blij van wordt en wat bij je past. Als geen ander weten wij helaas dat het vinden van geschikt personeel in de Metaalbranche een uitdaging is en voorlopig ook blijft. Met dit project kunnen jullie daarom een belangrijke rol spelen in het keuzeproces van deze jongeren en de jongeren warm maken voor een beroep in de Metaalbranche.

Persoonlijke informatie van degene die het vak zelf uitoefent is een belangrijke aanvulling op de informatie over vervolgopleidingen. Folders en internetfilmpjes kunnen dit niet vervangen. Want wie kan het beroepsbeeld beter schetsen dan degene die op de werkvloer het beroep dagelijks uitvoert en precies weet wat je ervoor moet doen en laten?

Wat levert het jullie op?
Promotie voor de Metaalbranche
Je ontmoet de toekomstige medewerkers
Je helpt de toekomstige vakmensen bij hun keuze

Deelname is kosteloos! Meer weten of meedoen?

mail@hetgooionstage.nl (Eleonore de Vette) / www.hetgooionstage.nl
mail@veenenamstellandonstage.nl (Karin Wateler) / www.veenenamstellandonstage.nl

Geen reacties
Er zijn nog geen reacties, wil jij de eerste plaatsen?
Reageer

Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Bericht

Hoe kunnen we je helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

MIS NIETS!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief