10 dingen die jij kunt doen in de voorjaarsvakantie

< Terug naar overzicht
21 februari 2021

10 dingen die jij kunt doen in de voorjaarsvakantie

0 Leestijd: 5 minuten

 

Het is voorjaarsvakantie. Wat gaan jullie deze week doen? Hier 10 leuke dingen die je kan doen tijdens je vakantie. Fijne vakantie allemaal!
1. Werken aan je fiets of scooter

Moet er nog iets gedaan worden aan jouw fiets of scooter? Of wil je deze gewoon pimpen? Verdiep je er dan in en gebruik jouw technische kennis!

2. Gamen

Gamen is altijd een goed idee. Naast dat het erg leuk is, verbetert gamen je concentratie, aandacht, reactievermogen én ruimtelijke vaardigheden. Nou hup, reden genoeg om te gaan gamen. Omdat je minder mensen ziet dan normaal, is het extra leuk om samen met je vrienden te gamen. Met wie ga jij gamen? En oh ja, speel voor de verandering eens een ander spel dan FIFA. Wist je dat er heel veel technische games bestaan? 

3. Lego

Is Lego alleen voor kinderen? Wel nee, zet dat maar uit je hoofd. Lego voor volwassenen is populairder dan ooit. Je kunt onwijs gave dingen bouwen met Lego. Wat dacht je van een hijskraan, een vrachtwagen of een Lamborghini? Er is waarschijnlijk vast wel iets wat jij graag zou willen bouwen. Niets is te gek. Kijk maar op Google – alles is mogelijk. En als er geen bouwpakket bestaat, kan je het natuurlijk ook helemaal zelf gaan bouwen. Daar heb je wel iets meer creativiteit en doorzettingsvermogen voor nodig. Maar ook dat moet lukken.

4. Ga experimenteren

Experimenten kan je met alles wat met techniek te maken heeft. Nu je alle tijd hebt, kan je het zo gek niet verzinnen. Verzin iets wat je nog nooit eerder gedaan hebt. Misschien kan je thuis iets moois maken. Zou je heel graag willen dat je gordijnen automatisch open en dicht gaan? Let’s go!

5. Volg een online cursus

Wil je je tijd écht nuttig besteden? Volg dan een online cursus. Tegenwoordig worden bijna alle cursussen wel online gegeven. Het fijne hiervan is, is dat je het op je eigen moment en tempo kan doen. Is er iets wat jij altijd nog wilt leren? Tip: als je jouw VCA nog moet halen, dan is dit een uitstekend moment! Ook hier is namelijk een e-learning van. Super fijn!

6. Lees een boek

Boeken lezen is leuk én leerzaam. Wil jij leren ontwerpen en bouwen? Met de leuke onderzoeks- en ontwerpopdrachten uit dit boek leer je hoe je de mooiste en grappigste dingen kunt maken, hoe je iets moet uitproberen, en hoe techniek werkt. Kan het nog beter, sneller, hoger, steviger of verder? En waarom werkt dit nu wel, of nog steeds niet? En hoe los je dít nu weer op? Het Techniek-doeboek bevat meer dan 35 techniekopdrachten die je thuis met eenvoudige materialen kunt maken. Zeker een aanrader. Lijkt het je niets? Er zijn nog zat andere boeken die gelinkt zijn aan de techniek. De keuze is reuze!

7. Denk na over jouw carrière

Nu je veel thuis zit, heb je genoeg tijd om na te denken over jouw carrière. Is het werk wat je nu doet iets wat je echt leuk vindt? Heb je genoeg doorgroeimogelijkheden? Of wil je eigenlijk wat heel anders doen? Het is goed om hierover na te denken. De accountmanagers van MAKE Center staan klaar om je hierover te adviseren en informeren.

8. Teken en ontwerp een industrieel product

Ontwerp een industrieel product die je later misschien wel in MAKE Center mag vervaardigen. Pak een stuk papier en begin jouw ontwerp te tekenen.

9. Ga aan school

Vind je bepaalde lesstof nog lastig? Heb je toetsen van vorig jaar nog niet gehaald? Ga dan aan school. Het is misschien niet het eerste wat er in je opkomt, maar later zal je jezelf dankbaar zijn! Onze docenten zijn ook gewoon tijdens de lockdown gewoon beschikbaar. Schroom niet om contact met ons op te nemen!

10. Werk in de tuin

Het is heerlijk weer om in de tuin te werken. Geef jij je planten in de zomer nog iedere keer met een gieter water? Denk er eens over na om een handig watersysteem te installeren.

Wat ga jij doen tijdens de voorjaarsvakantie?

 

Geen reacties
Er zijn nog geen reacties, wil jij de eerste plaatsen?
Reageer

Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Bericht

Hoe kunnen we je helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

MIS NIETS!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief