MetalTech ziet opleiden als een methode voor instroom van personeel

< Terug naar overzicht
15 mei 2021

MetalTech ziet opleiden als een methode voor instroom van personeel

0 Leestijd: 4 minuten

MetalTech bv bewerkt metaal en kunststof tot fijnmechanische onderdelen en modules. Daarnaast produceert MetalTech Topsealmachines in alleten en maten. Hun opdrachtgevers vindt u onder meer in de medische sector, filmindustrie, machinebouw en voedingsmiddelenindustrie. MetalTech staat niet voor niets bekend als de meester in fijnmechanica en machinebouw.

De krapte van de arbeidsmarkt is ook MetalTech niet ontgaan. MetalTech ziet het dan ook als hun sociale plicht om goede vakmensen op te leiden. “In een periode van arbeidskrapte is dit een goede methode om een continue instroom van personeel te verkrijgen,” aldus Peter van Leeuwen, directeur MetalTech.

Samenwerking met MAKE Center 

“Ons leven draait om de techniek. Elk onderdeeltje heeft ooit iemand gemaakt. En als we vergeten waar de basis ligt, is er op den duur niemand meer die iets kan maken,” meent Peter. Volgens hem is MAKE Center één van de weinige opleiders die zich nog echt op verspanen richt. Dat MAKE Centerook een modern machinepark heeft, is voor hem ook een groot voordeel. “En de leerlingen die bij het MAKE Center komen zijn over het algemeen goed gemotiveerd.”

Twee MAKE Center studenten

MetalTech heeft op dit moment twee studenten van MAKE Center in dienst: Otto en Marc. Het tweetal volgt momenteel de opleiding verspaningstechnoloog. Bij MetalTech leren Otto en Marc van tekening af onderdelen te maken volgens klantspecificatie. Naast het draaien en frezen wordt de leerlingen ook een stukje robotisering aangeboden, zodat zij hier ook kennis van kunnen nemen. Kortom, bij MetalTech ben je niet snel uitgeleerd. Er is veel ruimte voor ontwikkeling en eigen inbreng. Otto vertelt: “Er is volop ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Ik heb in dit half jaar ontzettend veel geleerd en ik kijk er naar uit mij verder te ontplooien na het volbrengen van de opleiding verspaningstechnoloog.”

Afwisselend en uitdagend werk

MetalTech bv. biedt de studenten afwisselend en uitdagend werk voor de meest uiteenlopende industrieën. MetalTech maakt wel 19.000 verschillende artikelen. Deze grote diversiteit en complexiteit resulteert in het algemeen in kleinere series en enkel stuks. Daarnaast wordt er gewerkt met een ERP-systeem waar elke order een eigen barcode heeft waar alles aan gekoppeld wordt. Hierdoor heeft MetalTech veel te bieden aan studenten. Otto: “In het half jaar dat ik hier werkzaam ben heb ik MetalTech ervaren als een modern en dynamisch bedrijf met vele expertises onder één dak.” Maar naast het werken, moet het ook leuk zijn. En dat is het zeker. “Bij MetalTech vinden wij het belangrijk om in alles wat we doen warmbloedig te zijn. Gastvrij, belangstellend en meedenken,” zegt directeur Peter van Leeuwen.

Kortom, wil je op een uitdagende en leuke manier dingen leren?

Kom dan werken bij MetalTech. Marc kan dit zeker beamen: “MetalTech heeft mij de kans gegeven om mezelf te ontwikkelen en tegelijkertijd werkervaring op te doen. Want elke dag in een klaslokaal zitten is niks voor mij. Je leert het beste door te doen en hier bij MetalTech is genoeg te leren en er zijn genoeg fijne collega’s om je daarbij te helpen.”

Geen reacties
Er zijn nog geen reacties, wil jij de eerste plaatsen?
Reageer

Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Bericht

Hoe kunnen we je helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

MIS NIETS!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief