Stand van zaken aanschaf en inrichting machines

< Terug naar overzicht
4 juni 2021

Stand van zaken aanschaf en inrichting machines

0 Leestijd: 2 minuten
Op 12 mei is de klankbordgroep voor de outillage bij elkaar gekomen om de laatste hand te leggen aan de keuzes voor apparatuur en machines voor de MAKE hal. De groep, bestaande uit een 15-tal docenten en vertegenwoordigers van bedrijven, heeft de wensenlijst van verspanen, constructie en mechatronica besproken. Hieronder een selectie uit de lijst. Op 10 juni vond er een meeting plaats om de apparatuur definitief in bestelling te nemen.

 

Verspanen

Bridgeport FreesMach 2015 + Cutex Draaibank 2016, verplaatsbare cobot, 4-asser + draaibank, voorinstelapparaat, CNC (kleine basis) leermachine (tafelmodel), CAD/CAM vernieuwen. Optie: Inventor autodesk Fusion360 3D CAD, eenvoudige meetkamer, diverse multi-inzetbare Cobots.

Constructie

Zaagmachine CNC automaat/opduwsysteem, boormachine met CNC tafel, kantbank CNC met grafische weergave maximaal 2 meter, snijtafel CNC, plaatschaar, profielwals met digitale aflezing/besturing, Geka ponsmachine met CNC tafel, buizen buigmachine met rotatiekop eventueel besturing, Cobot met lastoorts en tafel, Cobot losse uitvoering met handje, opspantafel 2000×1000 of meerdere 1000×1000, updaten lasmachines, schuurband, PC voor offline programmeren/ simuleren, netwerk koppeling PC’s en machines, offline software/simulatieprogramma’s bij CNC machines, uithoeker en een digitale strippenbuiger.

Mechatronica

De bestaande SMC lijn wordt in de MAKE hal geplaatst en wordt uitgebreid en aangevuld met modules. Daarnaast zal gekeken worden of de lijn redundant kan worden uitgevoerd, zodat meerdere studenten tegelijkertijd aan een project kunnen werken.

Digitalisering

Aan de hand van de uiteindelijke lijst wordt gekeken naar de benodigde netwerkapparatuur en bijbehorende software.

Wij konden alvast de volgende apparatuur in bestelling nemen:

  • Zoller Smile Pilot o1 voorinstel en meetapparatuur
  • Hänel Lean lift
  • Bovenloopkraan
  • Mobiele Studio + toebehoren
  • Lasapparatuur

 

Geen reacties
Er zijn nog geen reacties, wil jij de eerste plaatsen?
Reageer

Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Bericht

Hoe kunnen we je helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

MIS NIETS!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief