“Door mijn productverbeteringen hebben we flink wat kosten bespaard”

< Terug naar overzicht
7 juni 2021

“Door mijn productverbeteringen hebben we flink wat kosten bespaard”

0 Leestijd: 4 minuten

Nick van Twillert (23) uit Bunschoten–Spakenburg heeft de opleiding mbo 4 Werktuigbouwkunde/Mechatronica afgerond. Nick is te zien in één van onze promotievideo’s, waarin wij laten zien wat de metaalindustrie allemaal te bieden heeft. “Het was erg leuk om te doen. Daarnaast vind ik goede voorlichting erg belangrijk. Mensen moeten niet twijfelen om de techniek in te gaan, maar het gewoon doen!”

De ambitieuze Nick wilde altijd al de techniek in. Zijn vader heeft een eigen bedrijf, waardoor hij geïnspireerd raakte om ook de maakindustrie in te gaan. “Mijn vader zit in de jachtbouw en is eigen ondernemer Hij was altijd zo trots op alles wat hij maakte en deed, dat ik dat ook wilde. Dat gevoel is fantastisch. Ik hoop daarom ook dat steeds meer mensen de maakindustrie ingaan. Iedereen is handig. Als je ergens onhandig in bent, moet je het gewoon vaker doen. Daarnaast verdient het echt ontzettend goed. Dit moet natuurlijk niet dé reden zijn waarom je de metaalindustrie ingaat, maar ik wil het wel meegeven!”

Momenteel werkt Nick bij ITEQ Industries, een bedrijf waar hij enorm veel leert. “Van producten ontwerpen tot problemen voorkomen én oplossen. Ik leer hier echt alle verschillende productietechnieken. ITEQ heeft een hypermodern magazijnsysteem waarin verschillende CNC-lasersnijmachines zijn geïntegreerd. Zo zijn wij in staat om zowel enkelstuks als seriematig te produceren zonder personeel in te zetten. Alles gaat volledig automatisch. Dit zorgt voor veel flexibiliteit en een korte doorlooptijd. Door de combinatie met ons volautomatisch magazijn kan Nick uiterst nauwkeurig ponsen, vervormen, schroefdraad tappen en omvormen. Omdat al deze bewerkingen in één opspanning op een machine gebeuren, zijn de toleranties minimaal. Ook werkt Nick met het offline programmeerbare CNC kantbanken. Zo is Nick in staat producten van enkelstuks tot seriematig in constante kwaliteit te vervaardigen. “Verder werk ik regelmatig met zowel MIG- als TIG-robots in het RVS, aluminium en staal, heb ik alle technieken van CNC walsen onder de knie, kan ik werken met de PU Gasketing Machine en werk ik met CNC stiftlasmachine, waarmee ik volautomatisch een lasbout, lasstift of binnendraadbus van staal, roestvast-staal, aluminium of messing last!” Je kunt dus wel zeggen dat Nick ontzettend veel doet. “Die diversiteit maakt het zo leuk,” lacht Nick.

“Wat ik hier vooral heb geleerd is of een product maakbaar is. In de theorie kunnen veel dingen, maar de meest efficiënte manier blijkt vaak in de praktijk toch anders te zijn. Echt enorm interessant. Door de afwisseling en uitdaging ga ik elke dag met veel plezier naar mijn werk!” Het leukste aan zijn werk vindt hij producten tekenen en problemen oplossen. “Bijvoorbeeld wanneer er een contour niet gesneden is. Dan bedenk ik een idee waardoor het alsnog mogelijk is.” Dit is best een uitdaging, maar die gaat Nick zeker niet uit de weg. Waar hij het meest trots op is, zijn verschillende productverbeteringen. Doordat ik deze heb doorgevoerd, zijn producten nu beter of goedkoper. Wie kan dat nou zeggen?”

Naast zijn huidige werkzaamheden bij ITEQ, is hij zijn eigen bedrijf gestart. Dit heeft hij kunnen doen door zijn opgedane werkervaring bij ITEQ en zijn enorme doorzettingsvermogen. Nick is sinds 2019 werkzaam als engineer, waar hij vol passie werkzaamheden uitvoert die hij het liefste doet. “Hier wil ik dan ook zo lang mogelijk mee doorgaan!”

Geen reacties
Er zijn nog geen reacties, wil jij de eerste plaatsen?
Reageer

Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Bericht

Hoe kunnen we je helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

MIS NIETS!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief