Oplevering en inventarisatie machines MAKE Center op schema

< Terug naar overzicht
14 februari 2021

Oplevering en inventarisatie machines MAKE Center op schema

0 Leestijd: 3 minuten
Dat de bouw van het nieuwe pand van het MAKE Center vordert is duidelijk te zien. Vrijdag 19 februari om 8.00 uur wordt MAKE Center opgeleverd.

De overheaddeur is inmiddels geplaatst. Binnenwanden worden de komende 3 weken geplaatst (les-/vergaderruimte). Eind week 6 zal de stroomvoorziening werken dan worden getest met de verwarmingsinstallatie. In week 9 zullen diverse afrondingswerkzaamheden plaatsvinden, denk aan vloeren en visuals. Het gebouw is bijna wind- en waterdicht. Wel zo fijn met dit winterse weer.

Geweldige ontwikkelingen dus. De volgende stap is het plaatsen van de machines. Op dit moment kunnen we melden dat onze mbo-studenten in het MAKE Center gaan leren werken met cobots. Een cobot is een robot die ontworpen is om samen te werken met mensen. Ook zal er een paternostekast worden gekocht waar de werkstukken van studenten en gereedschappen verticaal op plateaus worden opgeslagen. De studenten zullen gaan leren omgaan met moderne voorraadsystemen, software en digitale bediening. Ook is zeker dat er een bovenloopkraan geïnstalleerd wordt waarmee de zware materialen verplaatst kunnen worden, net als bij de vele leerbedrijven waar de studenten werken.

Er gebeurt veel bij het MAKE Center om ervoor te zorgen dat tussen april en september 2021 de eerste nieuwe machines geplaatst kunnen worden. Doel is een veelzijdig en modern machinepark om de studenten vertrouwd te maken met de recente ontwikkelingen in de maakindustrie en te laten uitblinken op diverse gebieden van een up to date machinepark, innovatie en duurzaamheid. Dus zijn we op zoek naar moderne CNC-machines aangevuld met cobotisering, robotisering, automatisering en digitalisering. Maar ook zal er aandacht zijn voor sensortechnologie en productiecellen zodat het MAKE Center de praktijk van de moderne maakindustrie benadert.

Studenten van verschillende leerjaren gaan hier vanuit hun eigen kennis waar mogelijk gezamenlijk aan de slag met een opdracht. De wens is dat dit in de toekomst steeds meer opdrachten vanuit het bedrijfsleven zullen zijn. Hiervoor hebben we jullie nodig. Een win-win situatie, doordat zij zo sneller vakbekwaam zullen zijn en zij waar mogelijk wellicht al prototypes kunnen ontwikkelen.

Binnen ROC MN worden de bestaande machines, leerprogramma’s, kwalificatiedossiers en de bestaande leerruimtes onder de loep genomen zodat wat er nieuw wordt gekocht goed aansluit bij die gewenste vernieuwingen.

Na veel onderzoek en overleg met aangesloten bedrijven, de VIMAG (branchevereniging van machineleveranciers), de TechnoHUB in Woerden, docenten, de directie van het Tech College en het bestuur van MAKE wordt het steeds meer duidelijk wat we concreet willen investeren in het MAKE Center. In februari en maart worden veel offertes opgevraagd bij leveranciers. Zodra er een nieuwe machine wordt gekocht, laten we dit jullie zeker weten. Volg MAKE Center ook op social media kanalen als LinkedIn en je bent als eerste op de hoogte.

Doelstelling is dat 80% van het machinepark er staat in september 2021. En ook operationeel is.

Geen reacties
Er zijn nog geen reacties, wil jij de eerste plaatsen?
Reageer

Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Bericht

Hoe kunnen we je helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

MIS NIETS!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief