Bas Nieland haalt elke dag het maximale uit zichzelf 

< Terug naar overzicht
1 februari 2021

Bas Nieland haalt elke dag het maximale uit zichzelf 

0 Leestijd: 5 minuten

 

We spreken met student Bas Nieland (22). Bas volgt hij momenteel de opleiding werkvoorbereiding fabricage in Nieuwegein en is razend enthousiast over zijn opleiding, MAKE Center én de techniek. 

Wij delen u dan ook met trots mee dat Bas Nieland onze nieuwste techniekambassadeur is. Door zijn vrijwilligerswerk bij de scouting weet hij als geen ander hoe hij met jongeren om moet gaan en enthousiast maakt. “Zelf ben ik jaren geleden overtuigd door accountmanager Herman de Boer tijdens een open dag. Ik ben hem hier ontzettend dankbaar voor. Dat wil ik nu zelf ook doen, mensen overtuigen. Als je een leerling op school ziet lopen die jij binnen hebt gehaald, geeft je dat toch een enorme kick?! Ik wil jongeren graag enthousiasmeren en heb een enorme passie voor de techniek. En die passie, wil ik graag delen.”

Passie voor de techniek graag delen

Waar zijn passie voor de techniek vandaan komt?  “Mijn oom was metaalbewerker. Toen ik zag wat hij allemaal deed en kon, wilde ik niets liever dan de techniek in. Na het afronden van mijn middelbare school, was het dam eindelijk zover.”  Zo begon Bas aan de studie Verspanen, waarna hij al snel de studie Allround Verspanen volgde. Na het afronden van deze studies, was Bas nog niet klaar met studeren en koos voor zijn huidige opleiding Werkvoorbereiding Fabricage. Hier leert Bas alles over de werkvoorbereiding. “Omdat ik voor mijn gevoel nog niet bereikt heb wat ik echt kan, wil ik graag doorstuderen. Ik wil doorleren. Ik wil het maximale uit mezelf halen,” aldus de zeer gemotiveerde Bas.

Doorleren

Met bijna drie opleidingen op zak, werkt Bas al bijna vijf jaar met veel plezier bij Metaalbewerkingsbedrijf Smit, een professionele toeleverancier van hoogwaardig CNC draai- en freeswerk. “Ik heb in die vijf jaar nog nooit een dag stilgestaan. Er is altijd een uitdaging bij Smit. Als ik wat nieuws wil leren, kan ik dat altijd aangeven. Maar eigenlijk is dat nooit nodig, ze zijn mij altijd voor. Bij Smit denken ze met je mee en willen ze het beste uit al hun leerlingen halen.” Dit past dan ook heel goed bij de instelling van Bas. Hij heeft bij Smit bijna alles geleerd wat hij nu kan: de basis van frezen en draaien, programmeren, producten innovatie, procesverbeteringen en nu werkvoorbereiding. “En er komt nog meer,” lacht Bas.

Werkzaam bij Metaalbewerkingsbedrijf Smit

Sinds januari werkt Bas volledig op kantoor bij Metaalbewerkingsbedrijf Smit en heeft hij een duidelijk beeld gekregen van het bedrijfsmanagement. Hij weet hoe het bedrijf in elkaar steekt en hoe alles achter de schermen werkt. “Ik had vijf jaar geleden nooit bedacht dat ik op kantoor zou eindigen,” lacht Bas. “Ik was een super druk jongetje die niet kon stilzitten en wilde bezig zijn, met mijn handen werken. Nu vind ik het werk kantoor juist fijn. Ik ben erg ondernemend, waardoor ik uitdagingen blijf opzoeken. En als die uitdaging dan een beetje ophoudt op de werkvloer, zoek ik die elders: op kantoor.

Theorie toepassen in de praktijk

“Alles wat ik nu doe, heb ik geleerd op school. Hierdoor zijn de lessen op school voor mij erg waardevol en ga ik met veel plezier naar school.”  Bas is erg blij met zijn schoolkeuze: “Ik was eigenlijk al zeker van mijn zaak, ik wilde de techniek in. Maar waar? Op aanraden van een docent kwam ik terecht bij MAKE Center. Na mijn gesprek hier met Herman de Boer, heb ik mij gelijk aangemeld. Ik ben erg tevreden over MAKE Center.. Mooi salaris, goede regelingen, duidelijke afspraken en fijne opleidingen. Momenteel regelt MAKE Center. alles met mijn leerwerkbedrijf. Erg fijn!”

Techniek heeft je veel meer te bieden dan je denkt!

Twijfel je nog over een opleiding in de techniek? Bas wil iedereen meegeven dat de techniek je veel meer te bieden heeft, dan dat je waarschijnlijk op het eerste moment denkt: “Je kunt er zo in groeien, je kunt er zoveel mee doen. De mogelijkheden zijn eindeloos.” Als je al een opleiding in de techniek volgt en nog een leerwerkbedrijf zoekt, Metaalbewerkingsbedrijf Smit zoekt nog studenten. “Ik raad het je zeker aan. Je wordt allround opgeleid en niet op 1 positie gezet. Je leert alles, je leert waar je goed in bent en hoe je daar nog mee kunt doen. Kijk maar naar mij!” aldus Bas.

Als je dus net als Bas alles uit jezelf wil halen, ben je bij MAKE Center. en Metaalbewerkingsbedrijf Smit op de juiste plek.

 

Geen reacties
Er zijn nog geen reacties, wil jij de eerste plaatsen?
Reageer

Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Bericht

Hoe kunnen we je helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

MIS NIETS!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief