Persoonlijk ontwikkelbudget: STAP

< Terug naar overzicht
24 februari 2022

Persoonlijk ontwikkelbudget: STAP

0 Leestijd: 2 minuten

Misschien heb je er al wat over gehoord; het STAP-budget. Dit persoonlijke ontwikkelbudget vervangt vanaf 1 januari 2022 de belastingaftrek voor studiekosten en kan door vrijwel iedereen die in relatie staat tot de Nederlandse arbeidsmarkt worden aangevraagd.

Vanaf 1 maart 2022 opent het aanvraagloket. Aanvragen worden behandeld door het UWV en kunnen worden ingediend voor scholing die is opgenomen in het STAP-scholingsregister dat door DUO wordt opgebouwd (zie hiervoor ook www.STAPvooropleiders.nl). Om in dit register te worden opgenomen, heeft een opleider minimaal één van de volgende erkenningen:

  • OCW-erkend
  • NRTO-keurmerk
  • Gericht op het behalen van een NCP-NLQF kwalificatie

Daarnaast hebben sociale partners gepleit voor een vierde categorie: Branche erkende opleidingen.

OOM is door DUO en namens sociale partners geautoriseerd om deze branche-erkenning af te geven als wordt voldaan aan een aantal door VNO-NCW opgestelde criteria. Welke dit zijn, lees je hier. Op basis van de beschikbare informatie wordt vastgesteld dat door jullie instituut scholing wordt verzorgd die relevant is voor het MKB-Metaal.

Op dit moment worden er met DUO gesprekken gevoerd over de wijze waarop relevant en sectorspecifiek scholingsaanbod kan worden ingevoerd in het scholingsregister.

Misschien zien jullie af van de mogelijkheid om jullie scholingsaanbod op te nemen in het register, of misschien wordt dat al opgenomen onder een van de andere erkenningen. In dit geval verzoeken wij je een bericht te sturen naar info@oom.nl om zo onnodig werk te voorkomen.

Belangrijke informatie over o.a. de status kan je hier nalezen. De ontwikkeling van het STAP-register is nog in volle gang. Heb je vragen, neem dan contact op met Brenda Scheuer, manager Vergoedingen bij OOM (b.scheuer@oom.nl of op het algemene telefoonnummer van OOM: 0172 – 521 500).

Geen reacties
Er zijn nog geen reacties, wil jij de eerste plaatsen?
Reageer

Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Bericht

Hoe kunnen we je helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

MIS NIETS!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief