Smart Industry Jaarevent

< Terug naar overzicht
5 juli 2022

Smart Industry Jaarevent

0 Leestijd: 2 minuten

Op 29 juni vond het Smart Industry Jaarevent plaats. Het Smart Industry Jaarevent is het event waar ondernemers uit de maakindustrie concrete handvatten krijgen om zelf de volgende stap naar digitalisering te zetten. Bezoekers konden erachter komen hoe dingen slimmer geproduceerd konden worden en hoe je als bedrijf beter kan inspelen op veranderingen in de toekomst. Tijdens diverse presentaties en workshops kon je leren hoe andere maakbedrijven hun fabriek, personeel en processen succesvol hebben gedigitaliseerd en hoe men dit kan inzetten voor hun bedrijf.

Na het ontvangst van ruim 330 bezoekers, startten we de dag met een plenaire bijeenkomst. De dagvoorzitter Frederieke Hegger (presentatrice en journalist) nam iedereen mee door de het programma van deze leerzame middag. We gingen al snel verder met de lancering van de Schaalsprong agenda en het beklinken van de EDIH’s (European Digital Innovation Hub’s) door niemand minder dan Minister van Economische Zaken en Klimaat, Micky Adriaansens. Keynotespeaker dr. Mathijs Bouman (econoom en journalist) gaf vervolgens uitleg over geopolitiek en technologie en de invloed op de maakindustrie en Keynotespeaker Peter van Harten, (directeur van ISAH Duitsland) vertelde meer over het waardeketen onderzoek, over digitale stekkers waarmee je verbonden raakt in het productienetwerk en hoe je met behulp van de 12% challenge effectief met digitalisering aan de slag kan. Mathijs Bouman: “Voer studieloon in voor studenten MBO techniek en bouw. Dit moeten ondernemers betalen. Deel het talent met de concurrent. Investeer in hogere productiviteit”. Ook hebben wij als MAKE Center die middag het officiële predikaat 50e Smart Industry Fieldlab overhandigd gekregen.

Daarna was het tijd voor de workshops. Men kon kiezen uit maar liefst zeven workshops. We kijken met veel plezier terug naar deze leuke dag en spreken van een succesvol evenement.

Geen reacties
Er zijn nog geen reacties, wil jij de eerste plaatsen?
Reageer

Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Bericht

Hoe kunnen we je helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

MIS NIETS!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief