Subsidieregeling praktijkleren 

< Terug naar overzicht
1 maart 2021

Subsidieregeling praktijkleren 

0 Leestijd: 2 minuten

Vanwege de gevolgen van het coronavirus krijgen bedrijven een extra tegemoetkoming in kader van een BBL-student-werknemer. De subsidie praktijkleren zal generiek worden opgehoogd naar €2700 (het maximum). Aan SBB en de hogescholen zullen tevens aanvullende middelen worden toegekend om het stageoffensief in het mbo en hbo de komende tijd gestalte te geven.

De aansluiting arbeidsmarkt en bedrijfsleven

Veel van de vertraging van studenten vloeit voort uit het gebrek aan stages, toegang tot de duale of beroepsbegeleidende leerweg (bbl). Maar ook uit het feit dat (praktijk)lessen onder de huidige restricties moeilijker vormgegeven kunnen worden en de lesuitval aanmerkelijk hoger is. Tevens worden studenten nu geconfronteerd met ongunstige arbeidsmarktomstandigheden, wat extra vraagt van de overgang naar de arbeidsmarkt en de begeleiding daarvan.

Stages en praktijkleren

Alles wordt in het werk gesteld om het aantal bbl- werkplekken zo snel als enigszins mogelijk weer op peil te brengen. Om die reden wordt de aanpak stage- en praktijkleren voortgezet en waar nodig uitgebreid. Er zal de komende tijd nog een extra inspanning nodig zijn, omdat er een stuwmeer is ontstaan doordat een flink aantal studenten hun stage niet heeft kunnen lopen of geen bbl-leerplek hebben kunnen bemachtigen.

Gezien de te verwachten ongunstige arbeidsmarktomstandigheden de komende jaren zal dat veel vergen van alle betrokken. Partijen van werkgevers, instellingen, de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en niet in de laatste plaats van de studenten zelf. Vandaar de nieuwe subsidieregelingen.

Toelichting subsidieregelingen praktijkleren

Voor lopend studiejaar 20-21 krijgen bedrijven €2700. De pot is groter geworden en op grond van het aantal studenten is dat wel zeker. Volgend studiejaar 21/22 is er ook extra geld en krijgen bedrijven waarschijnlijk weer €2700. Dit nog wel onder voorbehoud, want het is afhankelijk van het aantal leer/werkplaatsen.

Geen reacties
Er zijn nog geen reacties, wil jij de eerste plaatsen?
Reageer

Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Bericht

Hoe kunnen we je helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

MIS NIETS!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief