We mogen weer verder open!

< Terug naar overzicht
1 maart 2021

We mogen weer verder open!

0 Leestijd: 3 minuten

Het kabinet heeft in de persconferentie van dinsdagavond 23 februari aangekondigd dat vanaf 1 maart mbo-studenten en vavo-leerlingen 1 dag per week naar school kunnen.
 Studenten waren al welkom op onze locaties voor examens, toetsen, tentamens en praktijkonderwijs. Nieuw is dat vanaf 3 maart de avondklok niet meer geldt voor praktijklessen in het mbo en lessen in het examenjaar van het vavo. We zijn blij met deze verruimingen, waarbij uiteraard ieders veiligheid en gezondheid voorop blijven staan.

Streven naar aangepast rooster per 8 maart

Om alle opleidingen de gelegenheid te geven de aanwezigheid op school na de voorjaarsvakantie goed voor te bereiden, willen we de dag per week op locatie per maandag 8 maart in laten gaan (of zoveel eerder als mogelijk). We streven ernaar dat studenten zo snel mogelijk minimaal 1 dag per week weer naar school kunnen voor les of voor een sociale ontmoeting, uitzonderingen zijn mogelijk. Tot die tijd gaan de lessen door volgens het huidige rooster, online of op locatie.

Avondklok

Nieuw is dat vanaf 3 maart de avondklok niet meer geldt voor praktijklessen in het mbo en lessen in het examenjaar van het vavo. Ook bij tentamens en examens gold en geldt de avondklok niet. Voor studenten is een eigen verklaring en het lesrooster voldoende voor een ontheffing.

Basisregels zijn extra belangrijk

In de persconferentie gaf premier Rutte aan dat veel mensen de lockdown zwaar vinden. Ook wij signaleren dat er behoefte aan versoepeling is. Niet alleen in het kader van onderwijs en examinering, maar ook om met elkaar in contact te komen en sociaal isolement te voorkomen. Die versoepelingen zijn niet zonder risico. Om te voorkomen dat met 1 dag op school het aantal besmettingen stijgt, is het daarom extra belangrijk dat we ons allemaal aan de basisregels houden. Denk aan hygiëneregels zoals handen wassen, niezen in de elleboog en het dragen van een mondkapje en 1,5 meter afstand houden en drukte vermijden. Daarbij gelden de brancheprotocollen bij een aantal beroepsopleidingen.
 Ga ook testen en blijf huis bij milde klachten en na een positieve test. Raadpleeg onze beslisboom bij twijfel je of je naar locatie mag komen.

Zo krijgen we corona onder controle – en stap voor stap meer ruimte!

 

Geen reacties
Er zijn nog geen reacties, wil jij de eerste plaatsen?
Reageer

Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Bericht

Hoe kunnen we je helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

MIS NIETS!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief