BluePrint Automation BV (BPA)

Wie zijn wij?

BluePrint Automation (BPA) is producent van geavanceerde en geautomatiseerde verpakkingslijnen voor het verpakken van flexibele zakken in dozen, trays of kratten. Dit doen wij voor met name A-merken in de voedingsindustrie. Je kunt hierbij denken aan ijsjes, chips, zakken diepvries groente, maar ook wasmiddel etc.

Per jaar ontwerpen, assembleren én installeren wij 190 machines vanuit onze productielocatie in Woerden. Met duizenden succesvolle installaties in meer dan 60 landen zijn BPA-verpakkingsoplossingen wereldwijd bekend vanwege hun snelle omsteltijden, flexibiliteit en eenvoudige bediening.

In de vestiging in Woerden werken momenteel 320 gepassioneerde medewerkers. Wij hebben een informele, dynamische en open cultuur, waarin naast hard werken ook ruimte is voor ontspanning. Zo vieren wij, als het weer kan, 1x per week de verjaardagen van de collega’s en jubilarissen en zijn er diversen personeelsfeesten per jaar.

BPA als leerbedrijf

BPA is altijd op zoek naar nieuw talent en gemotiveerde mensen die willen werken in de techniek. De meeste leerlingen zijn doeners en willen graag praktisch bezig zijn/ sleutelen. Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen vanaf dag één starten in de praktijk en geen lange dagen theorieles krijgen.

Wat kun jij als student verwachten als je start bij BPA?

Je start met een inwerkperiode in de voormontage waar je gelijk aan het werk gaat. In de voormontage worden de modules gemaakt die uiteindelijk in de machine komen. De voormontage is uitermate geschikt voor het inwerken van leerlingen. Hier krijg je uitleg over de handboeken en montage instructies. Tijdens de werkzaamheden legt jouw begeleider stap voor stap uit hoe wij hier werken. Daarna ga je zelf aan de slag om een module zelfstandig in elkaar te zetten. Werkend leren. Dat betekent niet dat alles in één keer goed gaat, maar daar geven we ook de ruimte voor. Wij geloven dat je leert door te doen én door het maken van fouten. Leren door te doen. Daar staan wij voor. Mede daarom hebben wij in 2019 de titel ‘Beste leerbedrijf van de provincie Utrecht’ in de categorie Techniek en gebouwde omgeving gewonnen.

Zit jouw inwerkperiode erop? Dan ga ja als mechatronisch monteur aan de slag in één van de assemblage groepen. Hier assembleer je de modules in het frame tot een machine. Dit doe je in een groep van 5 monteurs. De gehele werk- en leerperiode krijg je dezelfde stagebegeleider toegewezen die jou kan helpen bij jouw ontwikkeling en het behalen van jouw leerdoelen.

Danique Jacobsen Danique Jacobsen Werkte als Corporate Recruiter - BluePrint Automation (BPA)

BPA werkt al jaren zeer succesvol samen met MAKE. Ieder jaar starten er binnen onze assemblage meerdere BBL-leerlingen. We zijn erg positief over het kennisniveau en bovenal de werkhouding van deze leerlingen. Het is dan ook geen verrassing dat het grootste deel van deze BBL-leerlingen uiteindelijk bij ons in vaste dienst komt of zelfs doorstroomt naar voorman of engineer.

Is techniek wel iets voor mij?

Techniek biedt zo veel mogelijkheden. Het verbreedt je horizon, want techniek gaat verder dan je denkt. Techniek is overal. Het beeld dat men vaak heeft van techniek, dat het zwaar werk is en je veel moet tillen, geldt allang niet meer. Techniek is voor iedereen. Mocht je nog twijfelen, of ben je benieuwd wat ons werk precies inhoudt, kom dan eens kijken of techniek iets voor je is. Onze deur staat altijd open enthousiaste leerlingen die een dagje willen meelopen.

Met welke opleidingen kan je bij ons aan de slag?

Wil jij bij BPA aan de slag? Met één van de volgende opleidingen kan dat:

Monteur mechatronica

BBL | 2 jaar | Vooropleiding vmbo-basis

mbo 2
Eerste monteur mechatronica

BBL | 3 jaar | Vooropleiding vmbo-kader

mbo 3
Eerste monteur service en onderhoud werktuigbouwkunde

BBL | 2-3 jaar | Vooropleiding vmbo-kader

mbo 3
Technicus mechatronica systemen

BBL | 1-4 jaar | Vooropleiding havo, vwo of mbo 3 diploma in de vakrichting

mbo 4
Technicus service en onderhoud werktuigbouwkunde

BBL | 1-4 jaar | Vooropleiding havo, vwo of mbo 3 diploma in de vakrichting

mbo 4

Contact

BluePrint Automation BV
Carrosserieweg 3
3445 BC Woerden
The Netherlands

Bezoek de website
Meer weten over onze opleidingen?
Ontdek het hier!

Bericht

Hoe kunnen we je helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

MIS NIETS!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief