Ceratec Technical Ceramics B.V.

Ceramic on the right spot!

Dát is wat wij als Ceratec Technical Ceramics nastreven. Wij zijn de technologiepartner voor keramische oplossingen in de industrie. Met een enthousiast team van keramiekspecialisten zijn wij sterk in ontwikkeling, ontwerp, prototype en het produceren van keramische onderdelen.

Waarom keramiek? Keramiek heeft zeer specifieke eigenschappen die niet terug te vinden zijn in andere materialen. Wanneer gangbare materialen als kunststof en metaal niet meer voldoen kom je al snel bij keramiek uit. Uniek aan keramiek is dat het aan diverse extreme eisen kan voldoen, zo kan het hittebestendig, slijtvast, chemisch bestendig en geleidend tegelijk zijn.

Onze specialisten vinden steeds nieuwe toepassingen en oplossingen in samenwerking met de klant. Zo draagt technisch keramiek bij aan vele technologische ontwikkelingen.

Door onze kennis en innovatie verleggen wij grenzen in het toepassen van technisch keramiek. Wij maken meer mogelijk zodat de producten van onze klanten betere prestaties kunnen leveren. De kracht van Ceratec ligt in de totaal formule van Knowledge & Innovation voor de beste Solutions. En dat allemaal onder één dak.

Knowledge on the right spot!

Meester in het toepassen van keramiek? Dat is wat we doen, sinds 1983 hebben wij de kennis en ervaring opgebouwd om het ontwerp en bewerking van keramiek optimaal uit te voeren. Deze professionele kennis blijven wij verdiepen en verbreden, door samen nieuwe uitdagingen aan te blijven gaan. Onze kennis maakt dat wij durven en doen, maar vooral onze klanten optimaal te kunnen bedienen.

Wij weten als geen ander hoe je met technisch keramiek nieuwe complex producten kan maken en ontwikkelen. Onze kennis zit in het toepassen, ontwerpen en bewerken van keramiek en in de materiaaleigenschappen die keramiek biedt ten opzichte van andere materiaalsoorten.

De specifieke eigenschappen van keramiek maken dat technisch keramiek ingezet kan worden wanneer kunststof of metaal simpelweg niet meer kunnen voldoen. Denk aan een chemische omgeving waar een gangbare materiaalsoort corrodeert, daar blijft keramiek onaangetast. Keramiek bewerken is een kunst op zich en ook de toepassing ervan vraagt de nodig kennis en ervaring. Hierin hebben wij ons ontwikkeld als technologiepartner in de keten van hightech machinebouwers.

Innovation on the right spot!

Hoe kom en blijf je in de top van je vakgebied? We zijn doeners: waar conventionele techniek eindigt gaan wij weer verder met onze materialen. Door de technologische ontwikkelingen zijn er hightech machines nodig en aan deze machines worden logischerwijs steeds hogere eisen gesteld. Daarmee ook toenemende eisen aan de onderdelen van de machines en zodoende ook een groei aan keramische onderdelen en toepassingen om de machines optimaal te kunnen laten presteren.

Echter zijn we niet alleen bezig met het optimaal laten presteren van de machines van klanten, maar natuurlijk ook met onze eigen machines. Door de extreme hardheid van keramiek, alleen diamant is harder, voeren we innovatieve aanpassingen door op onze machines om uiteindelijk de meest complexe en nauwkeurige onderdelen te maken die onze klanten nodig hebben. Dit zijn geen pasklare oplossingen, hiervoor zijn we continu bezig met onderzoek en ontwikkeling, om zodoende uit te vinden wat het beste werkt. Innovatie is voor ons de sleutel om duurzame toepassingen te bieden. Samen (her)uitvinden maakt dat je vooruit kan blijven gaan en grenzen blijft verleggen, dat is waar wij voor staan.

Solutions on the right spot!

Knowledge + Innovation = Solution! Dat is de formule die als rode draad door ons bedrijf loopt en waarom we nog altijd ons prachtige werk mogen doen. Wij zijn de technologiepartner die meedenkt met de klant over de beste oplossing die technisch keramiek hen kan bieden. De combinatie van onze kennis en de innovatie die wij hier continu in doorvoeren maakt dan wij een oplossing op maat bieden. Dit doen we voor klanten in een breed scala aan industrieën.

Hoe dan? Denk bijvoorbeeld aan de medische industrie, waarbij dankzij ons keramiek nauwkeurigere handelingen uitgevoerd kunnen worden. Onze bekende glijlager systemen gaan ongekend lang mee in pompen die bloot worden gesteld aan extreme omgevingen. In de halfgeleider industrie zorgen onze wafer-tafels voor betere prestaties voor producten van onze klanten

Ceratec als leerbedrijf

Wij zijn een hoogtechnologisch en zeer innovatief bedrijf. Dit kunnen wij alleen blijven in de toekomst door nieuwe mensen binnen te halen die weer nieuwe inzichten brengen.

Wat kun jij als student verwachten als je start bij Ceratec?

Heel veel technologische uitdagingen en zeer gemotiveerde collega’s.

Met welke opleidingen kan je bij ons aan de slag?

Wil jij bij Ceratec aan de slag? Met één van de volgende opleidingen kan dat:

Verspaner

BBL | 2 jaar | Vooropleiding vmbo-basis

mbo 2
Allround verspaner

BBL | 1-2 jaar | Vooropleiding vmbo-kader

mbo 3
Verspaningstechnoloog

BBL | 1-2 jaar | Vooropleiding havo, vwo of mbo 3 diploma in de vakrichting

mbo 4

Contact

Ceratec Technical Ceramics B.V.
Poppenbouwing 35
4191 NZ Geldermalsen
T. +31 (0)345 – 58 01 01
E. info@ceratec.nl

 

Bezoek de website

Bericht

Hoe kunnen we je helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

MIS NIETS!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief