De Waal Machinefabriek BV

Wie zijn wij?

De Waal is een familiebedrijf dat inmiddels al ruim tachtig jaar bestaat. Wij zijn gespecialiseerd in voortstuwings- en manoeuvreertechnologie. In onze moderne machinefabriek vind je alle mogelijke metaalbewerkingsmachines en goed uitgeruste werkplaatsen. Daarnaast hebben we drie afmeerkades en twee scheepsliften.

Onze vakmensen engineeren, produceren en onderhouden hoogwaardige stuurmachines, scheepsroeren en schroefasinstallaties voor schepen in de binnenvaart, zeevaart, visserij en zelfs de superjachtbouw.

Bij De Waal werken mensen met passie en de meeste medewerkers zijn al jarenlang bij ons in dienst. De liefde voor staal en machines zit bij hen in het bloed en onze medewerkers beschikken over de typisch Werkendamse werkmentaliteit. Dat is terug te zien in de producten die we maken.

Waarom zijn jullie een leerbedrijf?

Wij ervaren dat het vinden van goede draaiers een moeizaam proces is, goede draaiers zijn immers zeldzaam. Met hulp van MAKE Center, die de vakgerichte opleiding tot verspaner aanbiedt aan de jeugd, kunnen we er gezamenlijk voor zorgen dat dit mooie vak blijft bestaan. Mede dankzij MAKECenter blijft het vak verspaner springlevend en onder de aandacht van studenten. Daar leveren we als De Waal graag een bijdrage aan.

Wat kunnen studenten verwachten bij De Waal?

Als De Waal hebben wij veel te bieden; in onze moderne en uitgebreide machinefabriek met prachtige cnc-machines, kun je veel leren. We begeleiden studenten die worden opgeleid tot allround cnc-verspaner op het gebied van draaien, frezen en kotteren. We verspanen grote objecten en draaien onder andere schroefassen tot wel twaalf meter lang. Als draaier heb je een grote betrokkenheid bij het schip waarvoor je aan het werk bent. Onze producten worden vrijwel direct gemonteerd op het schip, dat meestal bij ons voor de kade ligt, waardoor je veel feeling hebt met het product dat je maakt.

Studenten krijgen bij ons een eigen leermeester die hen dagelijks helpt, ondersteunt en advies geeft. De leermeester geeft je werkstukken die passen bij jouw niveau. Op deze manier maken we van iedere leerling een allround vakman, waar in de toekomst een mooie boterham mee te verdienen is.

Met welke opleidingen kan je bij jullie aan de slag?

Wil jij bij De Waal aan de slag? Met één van de volgende opleidingen kan dat:

Verspaner

BBL | 2 jaar | Vooropleiding vmbo-basis

mbo 2
Allround Verspaner

BBL | 3 jaar | Vooropleiding vmbo-kader

mbo 3
Verspaningstechnoloog

BBL | 4 jaar | Vooropleiding havo, vwo of mbo 3 diploma in de vakrichting

mbo 4

Contact

Machinefabriek De Waal
Biesboschhaven Noord 4
4251 NL Werkendam
T: +31 (0)183 50 18 11
E: info@dewaalbv.nl

 

Bezoek de website

Bericht

Hoe kunnen we je helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

MIS NIETS!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief