Optimat Group

Wie zijn wij?

OPTIMAT Group bestaat uit het Nederlandse Klingelnberg-Klaus, opgericht in 1951, en het Belgische Vens & Thiers, opgericht in 1990. Het bedrijf speelt een leidinggevende rol in de plaatverwerkende industrie.

De filosofie van de OPTIMAT Group is gericht op het leveren van een totaal oplossing voor de klant, van adviesverstrekking tot en met complete dienstverlening. Zo zijn wij de exclusieve verdeler in de BENELUX van het Duitse topmerk HOMAG.

Het toegewijde team van OPTIMAT Group bestaat intussen uit meer dan 75 medewerkers en zet zich dagelijks in om klanten te ontzorgen. Ons motto is dan ook niet voor niets “We optimize your woodflow”, wij optimaliseren tot in het kleinste detail de workflow van onze houtverwerkende klanten. We kiezen daarbij steevast voor kwaliteit en zetten ook in op automatisatie, duurzaamheid en digitalisatie. Zo zijn onze klanten volledig klaar voor de toekomst.

OPTIMAT Group  als leerbedrijf

De continuïteit die we middels ontzorging willen bieden aan onze klanten, kunnen we enkel behalen als we investeren in goed personeel. We durven dan ook van onszelf te zeggen dat we een écht leerbedrijf zijn. Het bieden van een solide werkplek, biedt dan ook de basis voor onze gezamenlijke toekomst. Een toekomst waar er altijd ruimte moet zijn voor jouw persoonlijke groei en ontwikkeling.

Wat kan jij als student verwachten van OPTIMAT Group?

Een professionele werkomgeving in een zeer dynamische sector, waarbij we zowel machines plaatsen, inbedrijfstellen en uiteraard ook onderhouden. Onze klanten variëren van kleine zelfstandigen met een vrij standaard machine oplossing tot geheel geautomatiseerde productie lijnen van grote partijen in de meubel/keuken/jachtbouw branche. Als leerling kun je dan ook verwachten dat je vanaf dag één alle middelen tot je beschikking krijgt. Zo heb je net als een volwaardige Service Engineer alle tools om je werkzaamheden uit voeren.

Met welke opleidingen kan je bij ons aan de slag?

Wil jij bij OPTIMAT Group aan de slag? Met één van de volgende opleidingen kan dat:

Monteur mechatronica

BBL | 2 jaar | Vooropleiding vmbo-basis

mbo 2
Eerste monteur mechatronica

BBL | 3 jaar | Vooropleiding vmbo-kader

mbo 3
Technicus mechatronica systemen

BBL | 1-4 jaar | Vooropleiding havo, vwo of mbo 3 diploma in de vakrichting

mbo 4
Technicus service en onderhoud werktuigbouwkunde

BBL | 1-4 jaar | Vooropleiding havo, vwo of mbo 3 diploma in de vakrichting

mbo 4

Contact

OPTIMAT Group
Klingelnberg-Klauss BV
Ecustraat 17
4879 NP  Etten-Leur
Bezoek de website
Meer weten over onze opleidingen?
Ontdek het hier!

Bericht

Hoe kunnen we je helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

MIS NIETS!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief