Van der Spek Vianen B.V.

Wie zijn wij?

Van der Spek Vianen B.V. is distributeur van machines voor de bouw, grondverzet, wegenbouw, overslag en recycling. We vertegenwoordigen diverse grote merken zoals Hyundai, Powerscreen, Dynapac, Terex en Cifa. Van der Spek is ook distributeur en verhuurder van Liehberr torenkranen, de gele torenkranen die je door het hele land ziet staan op grote en kleine bouwplaatsen.

Voor het verkopen, verhuren, monteren en demonteren, onderhouden en het oplossen van storingen van deze machines beschikken wij over een zeer ervaren team van gespecialiseerde medewerkers. Zij bezoeken dagelijks onze klanten of werken vanuit een van de werkplaatsen. Ongeveer de helft van onze medewerkers bestaat uit technisch personeel.

Meerdere stagiaires zijn na hun stage in dienst gekomen als monteur en zij blijven zich regelmatig bijscholen. De monteurs worden ondersteund en aangestuurd door de Technische Dienst.

Van der Spek ontwikkelt ook emissieloze machines. We zijn zeer succesvol in het ombouwen van machines naar elektrische aandrijving of een hybride toepassing. Hiervoor werken we samen met diverse gespecialiseerde partijen.

We zijn een familiebedrijf, bestaan 90 jaar en hebben meerdere vestigingen in Nederland, België en Frankrijk. Ons moderne hoofdkantoor in Vianen heeft een grote showroom en goed uitgeruste werf en werkplaats.

We zijn een sociaal en dynamisch bedrijf met een platte en informele organisatiestructuur waar de nieuwste techniek en ontwikkeling voorop staat. We staan voor kwaliteit, service en een no-nonsense mentaliteit. Daarbij passen nuchtere, servicegerichte en gemotiveerde aanpakkers.

Van der Spek Vianen B.V. als leerbedrijf

We vinden het belangrijk om bij te dragen aan de ontwikkeling van jong talent. Op school leer je veel, maar lang niet alles. Praktijkervaring is in onze branche essentieel. Onze monteurs weten hoe het is om aan het begin van je loopbaan te staan en de kans te krijgen om te leren wat je leuk vindt en je daarin verder te ontwikkelen. Zij dragen hun kennis en ervaring dan ook graag over aan gemotiveerde leerlingen.

 

Wat kan je verwachten van Van der Spek Vianen B.V. als leerbedrijf?

We hebben twee afdelingen met stagemogelijkheden:

  • GWW (grondverzet, overslag, wegenbouw en recycling)
  • Torenkranen

Afhankelijk van je startniveau en interesses is er veel mogelijk. Je kunt bij de GWW afdeling aan de slag als leerling monteur in onze werkplaats. Bij de afdeling Torenkranen is het mogelijk om te starten als leerling monteur of als leerling onderhouds- en storingsmonteur.

Na een kennismakingsperiode ga je meewerken met een van onze vakmannen. Deze vakman is een echte vakidioot die jou de fijne kneepjes van het werken in de techniek bijbrengt. Stap voor stap doe je meer ervaring op en leer je zelfstandig werkzaamheden uitvoeren onder zijn begeleiding en supervisie.

Tegen het einde van je opleiding ga je steeds vaker op pad met een buitendienstmonteur of montageploeg. Als je zover bent ga je zelfstandig naar onze klanten toe. Er staat je bij Van der Spek een mooie toekomst te wachten.

Met welke opleidingen kan je bij ons aan de slag?

Wil jij bij Van der Spek Vianen B.V. aan de slag? Met één van de volgende opleidingen kan dat:

Monteur mechatronica

BBL | 2 jaar | Vooropleiding vmbo-basis

mbo 2
Eerste monteur mechatronica

BBL | 3 jaar | Vooropleiding vmbo-kader

mbo 3
Eerste monteur service en onderhoud werktuigbouwkunde

BBL | 2-3 jaar | Vooropleiding vmbo-kader

mbo 3
Technicus service en onderhoud werktuigbouwkunde

BBL | 1-4 jaar | Vooropleiding havo, vwo of mbo 3 diploma in de vakrichting

mbo 4

Contact

Van der Spek Vianen B.V.
De Limiet 14
4131 NR Vianen

Paul van Beusekom (GWW)
Jan van der Bijl (Torenkranen)

Bezoek de website
Meer weten over onze opleidingen?
Ontdek het hier!

Bericht

Hoe kunnen we je helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

MIS NIETS!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief