Deadline aanmelden mbo-opleidingen 1 mei

< Terug naar overzicht
17 maart 2021

Deadline aanmelden mbo-opleidingen 1 mei

0 Leestijd: 2 minuten


⁠Doe je dit jaar vmbo-eindexamen? Wil je volgend studiejaar naar het mbo? Dan ben je vast al aan het nadenken over je vervolgopleiding. Het is belangrijk dat je je op tijd aanmeldt voor een mbo-opleiding. Die deadline voor het inschrijven voor een mbo-opleiding is 1 mei.

Zeker zijn van een plek
Wanneer je je vóór 1 mei aanmeldt bij een opleiding heb je in principe recht op toelating. Dat betekent dat je kan beginnen aan de mbo-opleiding van jouw keuze. Je moet wel het juiste vmbo-diploma hebben gehaald voor de start van het nieuwe schooljaar. Ook moet je meedoen aan de verplichte intake-activiteiten van de mbo-school. Als je dat niet doet, vervalt je recht op toelating. Een voorbeeld van een intake-activiteit is een verplicht kennismakingsgesprek, maar dat kan verschillen per opleiding. Kijk goed op de website van de opleiding om te zien welke activiteiten verplicht zijn!

Studiekeuzeadvies
Als jouw aanmelding voor 1 mei binnen is, dan heb je ook recht op een studiekeuzeadvies. Het doel van dit advies is om te kijken of de school ook vindt dat de opleiding bij je past. Hierbij wordt gekeken naar je achtergrond, je motivatie en je interesses. Dit advies is niet bindend. Dat betekent dat je ook aan de opleiding kan beginnen als je een negatief advies hebt gekregen. Je kan ook je studiekeuze nog wijzigen nadat je een advies gekregen hebt.

Vol is vol
Wanneer je je niet aanmeldt voor 1 mei, dan kunnen mbo-instellingen je weigeren voor de opleiding. Dit betekent dat je moet wachten op het volgende startmoment van de opleiding om te kunnen beginnen of dat je een andere opleiding moet zoeken. Maar ook als de opleiding al vol zit (meer aanmeldingen dan er plekken zijn), dan krijgen mensen die zich eerder aanmelden voorrang. Hoe eerder je je inschrijft, hoe meer kans je maakt om de opleiding te volgen die je wilt. Dus het is écht heel belangrijk dat je je op tijd aanmeldt bij een opleiding.


Aanmelden voor een opleiding doe je hier.

Geen reacties
Er zijn nog geen reacties, wil jij de eerste plaatsen?
Reageer

Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Bericht

Hoe kunnen we je helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

MIS NIETS!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief