Huygen Mechanisatie B.V.

Wie zijn wij?

Ain’t No Mountain High Enough. Deze titel van de song die werd geschreven door Ashford & Simpson, past Huygen Mechanisatie als een maatpak. Het bedrijf heeft voor elke naald een draad. De passie voor techniek zit in het DNA van de onderneming, die gevestigd is aan De Kronkels in Bunschoten en daarnaast een filiaal heeft in Amersfoort. Het multifunctionele bedrijf is voor veel ondernemingen meer dan eens de redder in nood. Huygen Mechanisatie staat synoniem voor vakmanschap, flexibiliteit en service. De oorsprong van Huygen Mechanisatie ligt in de jaren tachtig van de vorige eeuw. Barend Huijgen startte als eenmansbedrijf, anno 2020 telt het bedrijf 9 fte’s. Daarnaast zijn 2,5 fte’s actief in het zusterbedrijf H-Metaal in Amersfoort. Huygen Mechanisatie is grotendeels actief binnen de eigen dorpsgrenzen en daarnaast in Amersfoort en Hoevelaken.

Het bedrijf spitst zich vanaf het begin toe op het verhelpen van storingen, het verlenen van service, het plegen van onderhoud aan machineparken en het verrichten van reparaties aan machines in de voedingsmiddelenindustrie. Verder wordt een scala aan producten geproduceerd. Denk hierbij onder meer aan tafels, bakken en bokken. Wat een ander bedrijf niet maakt, produceert Huygen Mechanisatie. Voor specialistisch werk bent u bij het bedrijf aan De Kronkels aan het juiste adres. ,,Wij gaan geen enkele uitdaging uit de weg. Zien in elke vraag, in elk probleem een oplossing. Dat is onze kracht’’, benadrukt directeur Barend Huijgen.

Van Huygen als leerbedrijf

Directeur Barend is een techneut in hart en nieren. Hij is idolaat van zijn vak. Zijn werk is zijn hobby. Dat enthousiasme en die gedrevenheid brengt hij ook over op zijn werknemers, die van hem veel vrijheid krijgen. ,,We hebben een kleine en platte organisatie. Ieder is verantwoordelijk voor zijn eigen afdeling. De grote variatie in het werk zorgt voor veel werkplezier en levert elke keer weer uitdagingen op. Van Huygen geeft jongeren de kans te geven het vak te leren!

Barend Huygen Barend Huygen Directeur - Huygen Mechanisatie

De samenwerking met MAKE Center laat de tijden van de ouderwetse lts herleven. Gedegen techniekonderwijs, dat vakmensen voor de arbeidsmarkt oplevert. Omdat onze sector schreeuwt om gekwalificeerd personeel is de oprichting van MAKE Center een gouden stap geweest. In de nieuwe praktijkhal worden studenten opgeleid op machines die de deelnemende bedrijven ook dagelijks gebruiken, waardoor hun opleiding naadloos aansluit op de praktijk.

Wat kun jij als student verwachten als je start bij Huygen Mechanisatie?

Huygen Mechanisatie staat bekend als een bedrijf dat van aanpakken weet. Jongens die hier stage hebben gelopen, kunnen overal aan de slag. Ze vinden het allemaal geweldig en leren enorm veel. Hun zelf oplossend vermogen wordt enorm gestimuleerd, maar ze hebben altijd een back-up. Ze worden in het diepe gegooid, maar we laten ze niet verdrinken.’’ Van Huygen Mechanisatie is een klein bedrijf en daardoor draaien studenten vanaf het begin volledig onder begeleiding mee. Omdat wij geen productiebedrijf zijn, maken studenten elke dag wat anders!

Met welke opleidingen kan je bij ons aan de slag?

Wil jij bij Huygen Mechanisatie aan de slag? Met één van de volgende opleidingen kan dat:

Verspaner

BBL | 2 jaar | Niveau 2

mbo 2
Allround verspaner

BBL | 1-2 jaar | Niveau 3

mbo 3
Verspaningstechnoloog

BBL | 1-2 jaar | Niveau 4

mbo 4
Constructiewerker

BBL | 2 jaar | Niveau 2

mbo 2
Allround constructiewerker

BBL | 3 jaar | Niveau 3

mbo 3

Contact

Huygen Mechanisatie B.V.
De Kronkels 31 A
3752 LM Bunschoten
Nederland

Tel:(031) 033-298 21 60
Fax:(031) 033-298 76 86
E-mail: info@huygenmech.nl

Bezoek de website

Bericht

Hoe kunnen we je helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

MIS NIETS!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief